Altan Kutucu
Altan Kutucu

256 sayı…

Köşe Yazısını Dinle

Cuma akşamı Eurolig’in 4 uzatmaya giden toplam 256 sayı atılan 3 saati geçen süresi ile en fazla sayı atılan maç… Sahada 53.11 dakika kalan Shane Larkin, 40 sayı ile kariyerinde bir ilk yapan Musa gibi rekorların kırıldığı nefes nefese izlediğimiz maçta Anadolu Efes lider Real Madrid’i İspanya da elinden kaçırdı.

130-126 biten maçta tam bir basketbol şöleni vardı. Anadolu Efes arka arkaya 7. kaybını yaşarken, maçtan önce sosyal medyada bu maç kaybedilirse Koç Erdem Can gidecek, İtoudis gelecek dedikoduları ile maç çok stresli bir hal almıştı. Özellikle sezon başında büyük bir işe soyunan Erdem Can için bu kötü psikoloji hakikaten bu maçta tavan yaptığı net gözüküyordu. Artık yönetim mi deriz koç mu deriz bazı tercihler ile küçülmeye giden Efes bir türlü istikrarı yakalayamadı. Üstüne üstlük gelen pek çok sakatlık ve kadronun birazda mecburiyetten hem de birkaç kez değişmesi işleri çok karmaşık hale getirdi. Ancak bu sakatlıklarda takımın kondisyon ve sağlık birimlerinin de olumsuz payı olabileceğini de unutmayalım.

Bu maçın özeline bakarsak 6 mağlubiyet sonrası liderle deplasmanda oynanan oyun için takım çok iyi hazırlanmış ve kenetlenmişti. Oynayan, kenarda oturan ve staf tam bir takım gibi savaştılar. Bu da bize oyuncular ve Koç Erdem Can arasında sıkıntılı bir durum olmadığını ki eğer böyle bir şey olsa maçı çok erken bırakıp nasılsa koç maç sonu gider psikolojisi ortaya çıkardı. Ancak durum hiçte böyle olmadı. Oyunda sadece 2. uzatmada 93-102 öne geçen Efes’in bu kadar yakın giden bir oyunda yakaladığı 9 sayı farkı koruması gerekiyordu. Burada Koç Can’ın bu uzatma sonunda gereken ancak erken kullandığı bir mola oldu. Ancak uzatma sonunda Hezonja’nın basketi öncesi Compazzo’nun yaptığı topla yürümenin verilmemesi büyük skandal idi.

Sonuçta tüm oynanan oyuna bakılırsa Anadolu Efes’te iyiye doğru bir gidiş var. Eğer bir koç değişikliği olursa kesinlikle daha iyi değil, daha kötü olması muhtemel bu seneyi bir geçiş yılı olarak görüp son yılların çıkışta olan başarılı koçu Erdem Can’ın arkasında durmaları gerekmekte. Zira burası Eurolig ve kurtlar sofrası. Burada koçluk yapmak çok zor ama bu şansın verilmesi gerektiğini en azından takımın pozitif gidişi ve koçla bütünleşmiş halini görerek devam etmek yönünde karar almalılar.

Efes haftaya bu ligde en son kazandığı maçın rövanşında eski efsane koçları Ataman’lı çıkışta olan Panathinaikos ile Yunanistan da oynayacak olması büyük bir fırsat. Ancak öte yandan şanssızlık olarak da bakılabilir. Diğer yandan; Türkiye Kupası’na katılım için Bursaspor açısından çok önemli maçta pazar akşamı 4 uzatmalı maçtan dönen yorgun Anadolu Efes ile Bursaspor İnfo Yatırım Bursa’da karşılacaklar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X