Altan Kutucu
Altan Kutucu

Akıl tutulması…

Köşe Yazısını Dinle

BJK’nın Sırp Koçu’nun davranışları ve devamında alınan kararlar ülkemizin sporda geldiği noktayı bize hem de çok acı bir şekilde göstermeye devam ediyor. 45 yıldır sporun içindeyim gördüğüm en saygısız, seviyesiz, hadsiz davranış sonrası Federasyonun verdiği buram buram eyyam kokan kararda bu davranışa 1 maç ceza vermek, üstüne üstlük indirim uygulamak, Patagonya’da bile yapılmaz.

Herhalde Sırp Koç savunmasında “ama pantolonu indirmedim” demiş olacak ki Disiplin Kurulu %50 indirime gitmiş. Bu kurulun derhal istifa etmesi gerek, bu kadar spordan uzak bir kurul olamaz.

Diğer taraftan ortaya çıkan görüntülerde Bursaspor Kaptanının yaptığı hareketlerde kabul edilecek şeyler değil. Önce kim başlatmış hiç önemli değil. Kaptanın hiç ceza almaması de akıl alacak gibi değil. Bu cezayı vermeyip, Sırp Koçun cezasını az tutmak kurnazlığını taraf olanlar dışında kimse yemez.

Peki, 121 yıllık camianın yönetiminin aldığı tavır için ne demeli; Olay sonrası şube sorumlusunun Koçu ile kol kola resim koyması, son oynanan maçtan sonra soyunma odasından “Hepimiz Alimpijeviç’iz” maskeli paylaşım yapılması, kulüp resmi açıklamasında Koç’un uyarıldığı ve bir daha yapmayacağı sözü alındığı (sanki 3 yaşında çocuk kulağını çektik bir daha yapmayacak der gibi) ama bu kadar üstüne gelinmemesi gerektiği açıklaması hakikaten tam bir akıl tutulması.

Seba ekolünden gelen Başkan Arat futboldaki sıkıntılara boğulmuş olabilir ancak işin vahametinin farkına nasıl varmaz. Ayrıca bu yazdığım 3 paylaşımın Başkanın haberi olmadan yapılması imkânsız. Eğer haberi yoksa da o zaman işler BJK için çok daha felaket durumda demektir. Başkan Süleyman Seba zamanında olsaydı o koç maçtan sonra ülkesinin yolunu tutmuş olurdu.

Sosyal medya tarafına gelirsek; yapılan paylaşımların altındaki yorumlara bakıyorum, kimsenin ahlak, etik gibi şeylerle ilgisi yok. Ya bizdensin ya düşmansın. Maalesef ülkenin sporda geldiği nokta bu. Aşırı bir kutuplaşma, seviye ve üslup yerlerde. Vah sporunuzun haline vah. Bu durumda üç maymunu oynayan Federasyona bakılmaksızın her iki kulübün, olayın taraflarına kendi içlerinde yaptırım uygulamaları ve Türk sporuna örnek bir tavır almaları gerekiyordu ama nerde. Tüm kulüpler sosyal medyanın esiri olmuş. Bu olay bize bunu bütün gerçekliği ile gösterdi, gidişat hiç iyi değil bilesiniz.

Bu arada Bursaspor İnfo Yatırım ile sevgili Serhan Kavut takımının başında çok kritik bir maç olan Büyükçekmece maçında ilk galibiyetini aldı. Benden bir ağabey tavsiyesi; koç olarak seyirci ile ilişkileri ve maç içindeki davranışlarını eski, çok yakınındaki kötü örnek koçlar gibi değil, bu konularda en iyi örnek olan Obradovic’i takip ederse daha yolun çok başında doğruyu yaparak ilerler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X