Altan Kutucu
Altan Kutucu

Alın size fırsat!

Köşe Yazısını Dinle

Sezona kötü başlangıç yapan TOFAŞ’ta işler iyi gitmiyor. Maçlar da çok fazla sayı yenmesi, doğal olarak hiç savunma direnci gösterememe, hücumda da istikrarlı basketboldan uzak bir görüntü çizilmesi ve bunların kaçınılmaz sonucu ile son 3 maçın kaybedilmesi takımda moralleri dibe vurdurmuş durumda.

Geçen sezonki müthiş finiş sonrası, her ne kadar takımın tüm yabancıları değişse de bu sezonki başlangıç taraftarlarda büyük hayal kırıklığı ve küskünlük yarattı. İşte tam burada pazar akşamı büyük bir fırsat gelmiş durumda. Lig lideri ve Euroligde en üst grup içinde yer alan derin ve pahalı kadrosu ile maçın ağır favorisi muhakkak Fenerbahçe Beko ancak biz senelerce burada ne ağır favorilerin büyük hayal kırıklığı ile evlerine döndüğüne şahit olduk. Zira TOFAŞ’ın basketbol kültüründe ve genlerin de bu var.

Takımda uzatmaları oynayan oyuncular var. Teknik kadro ve yönetimin özellikle takımı ateşleyecek tecrübeli bir kaç isim aradıklarını tahmin ediyorum. Hücumda şutlar girmeyebilir, şanssız gününde olabilirsin ama mücadele etmemeyi ve savunma yapmamayı kabul etmem mümkün değil ama takımda böyle düşüşlerde takımı toplayacak oyuncuların olmadığı kesin. İsim vermek istemiyorum; zaten her yazıda bahsediyorum. Bu oyuncular için de belki son şanslar. Böyle kötü gidişlerde oyuncular kaybedilen maçlardan sonra en kısa zamanda tekrar maç oynamak ve durumu biran evvel düzeltmek isterler. “Alın size fırsat” çıkın sahaya oynayın kazanın, inanın kötü başlangıç hemen tersine döner. (Ege, Özgür, Batın gibi genç oyuncuların arayıp da bulamayacağı maçlardır.) Hatırlayın geçen sezonu; Fenerbahçe yine ağır favori geldiği maçta belki de lig liderliğini ve sezon sonu olası bir şampiyonluğu kaybetmişti. TOFAŞ ise o maç sonrası 8 maç üst üste kazanarak, sezonu küme düşme potasından play-off ile noktalamıştı.

Pazar akşamki maç küstürdüğünüz seyirci ile barışma maçı olabilir. Her Fenerbahçe maçı Bursa’da kapalı gişe oynanır. Her ne kadar hayal kırıklığı içinde olsalar da takıma sonuna kadar destek vermeleri gerek. Zira bu tip maçlar kazanılacaksa bunun en önemli ayaklarından biri taraftar desteğidir. Zira rakip çok güçlü ve favori. Pazar akşamı herkesin maçı hissetmesi ve destek vermesi çok önemli. Önümüzdeki hafta ise Micic’in NBA’a gitmesi ile enteresan bir şekilde özellikle Eurolig’de çok vasat bir takım haline bürünen ancak bizim ligde ağır basan kadrosu ile Anadolu Efes ile İstanbul’da oynanacak maç var. Onu haftaya düşünüp Fenerbahçe maçına çok iyi odaklanmak lazım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X