Altan Kutucu
Altan Kutucu

All-Star Hafta Sonu…

Köşe Yazısını Dinle

NBA All-Star Hafta Sonu basketbol dünyasının en çok beklenen etkinliklerinden biri. Doğu ve Batı Konferansı oyuncuları NBA hayranlarını eğlendirmek için bir araya geliyorlar. Üç gün süren etkinlikler hayranların müzik, eğlence ve hayır aktiviteleri gibi istekleriyle dolu. İlk olarak All-Star ünlüler maçı yapılıyor. Ünlüler, eski NBA oyuncuları ve diğer dallardan sporcular maç yapıyor. Eğlenceli geçen bu karşılaşmada sürpriz ünlüler oluyor.

Yetenek Yarışması oyuncuların top sürme, pas ve şut yeteneklerini test eden bir etkinlik. Üç Sayı Yarışması hayranların favori etkinliklerinden biri. Bu etkinlik isabet ve hızı ölçerken, aynı zamanda dramatik anlara da sahne olur. Eskiye göre önce her noktanın sonunda 2, şimdilerde 2 adet 3 sayılan topun eklendiği yarışma ilgi ile izleniyor. 2024 şampiyonu ise geçen yıl olduğu gibi Bucks’ın yıldızı Damian Lillard oldu.

Ayrıca üçlük yarışmasında 27 şutun 25’inde isabet bulan, ilk şutunu kaçırdıktan sonra üst üste 20 isabet sağlayıp 37 puan toplayarak hem NBA hem WNBA üçlük yarışmalarında rekor kıran New York Liberty’nin guardı Sabrina Ionescu ile Stephen Curyy kapışması ise bu senenin sürpriz ve güzel etkinliği oldu. Bu karşılaşmayı Curyy 29-26 kazandı.

Smaç Yarışması All-Star Hafta Sonu’nda en çok heyecan yaratan etkinlik. Genellikle yüksek beklentiler nedeniyle hayal kırıklığı olabilirken, dudak uçuklatan smaçlarda görebilirsiniz. Ama bu anlar her sene Smaç Yarışması için çıtayı çok yükseğe çıkarıyor ve bu standartlara ulaşabilmek çok zor. Bu yıl da geçen yılın şampiyonu Magic oyuncusu Mac McCloug kazanırken, yarışmada kısaların yer aldığı, çok zorlama ve yaratıcı olmayan smaçlar gördük. Sadece McCloung’un tam puan aldığı Shaquille O’neal’ın üstünden yaptığı ters smaç güzeldi. Bence uzun ve çok daha yukarıya sıçrayan oyuncularında tekrardan bu yarışmada olmaları gerek.

Hafta sonunun ana etkinliği All-Star maçı; 80’li 90’lı yıllarda hayranlara favori oyuncularının beraber oynamalarını ve karşılıklı rekabet etmelerini görme fırsatı verirdi. Günümüz şartlarında sakatlık riski, yoğun maç programı gibi sebeplerden hiç ama hiç savunma yapılmayan mücadelesi sıfır, izleyen için boşa zaman kaybı olan bir maça dönüştü. Format 2010’ların ortasında kontrolden çıkan rekabetsizlik yüzünden değiştirildi.

Konferanslarının en çok oyunu alan iki oyuncu kaptan seçiliyor ve kaptanlar takımları seçiyorlar. Bu yıl ki maçı doğu takımı 211-186 kazandı. Bu kadar saçma bir oyunun neyini izleyip zevk aldıklarını çok merak ediyorum.

Sonuç olarak NBA All-Star Hafta Sonu dört gözle beklenen hayranların birçok isteğini karşılayan bir etkinlik olarak eski ve günümüz oyuncularının hayranlarıyla bağlantı kurmaları için bir ortam sağlıyor. All-Star Hafta Sonu; eğlendiren, harika görsel şölen içeren tam manasıyla devasa bir sirk, bana göre herhangi bir Eurolig maçı izlemek çok daha zevk aldığım bir şey ama pazarlama nasıl yapılır, nasıl izlettirilir, müthiş ekonomik tarafı ile epeyce kafa yordukları bir organizasyon. Benim izlediğim bölümü ise sadece smaç yarışması.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X