Altan Kutucu
Altan Kutucu

Anadolu Efes NBA’de ne yapar?

Köşe Yazısını Dinle

Anadolu Efes geçen sezon hem ING Basketbol Süper Ligi’nde hem de Turkish Airlines EuroLeague’de şampiyon olurken Avrupa’nın en dominant takımı olduğunu gösterdi. Lacivert beyazlı takımın baş antrenörü Ergin Ataman da sık sık takımının NBA kalibresinde olduğunu dile getirirken zaman zaman farklı NBA takımları ile Anadolu Efes’i kıyasladı.

Koç Ataman bu sezonki Euroleague için: Bugüne kadar Maccabi ve Olympiacos Euroleague’i üst üste iki kez kazandı. Biz de bunu başarmaya çalışacağız. Son şampiyonuz ama herkes bizi yenmeye çalışacak, çok zor bir sezon geçecek, Barcelona, Real Madrid, CSKA, Milano, Fenerbahçe, Zenit iyi kadrolara sahip. Avrupa’da çok büyük koçlar var. NBA’de görev alsalar çok başarılı olurlar. NBA’de görev yapmaktan korkmam ama NBA Avrupalı koçlara açık değil, bunu da biliyorum.

Litvanyalı gazeteci Donatas Urbonas’ın haberine göre; “Bu takımla NBA’de oynayacak olsak bence play-off yapardık” şeklinde konuşan Ataman, bu aşamada Euroleague’de gösterdiğimiz performansla, NBA’de bazı takımlara karşı aynısını yapmak bizim için zor olmayacak. Bu konuda daha önce açıklamalar yaptım ve ciddiyim. İnanıyorum, EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes, NBA’de oynuyor olsaydı play-offlara kalabilirdi, tamam, NBA büyük bir pazar ve harika bir gösteri. İnanılmaz potansiyelli oyuncular var. Avrupa’daki oyuncularla kıyas edilmeyecek yüzlerce oyuncu var, diğerlerine gelince onları milli takımlarda gördük. Bu yıl Amerikalılar yıldız oyuncularla geldi, yine de zorluk yaşadılar. Yıldız ve ortalama NBA basketbol oyuncusu arasında büyük bir fark var. Takımımıza gerçek bir yıldız alırsak NBA’de play-offlara kalacağımıza inanıyorum. Fakat bu açıklama; Evan Fournier ve Mike James gibi Avrupa sahnesinde dikkat çeken bazı isimler tarafından pek de destek görmedi. Fournier; kişisel Twitter hesabından Ataman’ın söylemine; burada NBA’den bahsediyoruz, bir takımın play-off’lara kalması için, bütün bir sezonu iyi geçirmesi gerekir. EuroLeague takımı için zorluk bench derinliği ve oynanan oyunların sıralaması. Aradaki fark çok büyük. “Portland onları 30 sayı ile kolayca yenebilir”. Mike James ise: “Özgüvenine bayılıyorum. Takımının her an her şeyi yapabileceğine inanıyor. Harika, harika, harika. Fakat yine de NBA’de play-off yapma şansları hiç yok, çok güldüm.

Bu konuda ben şöyle düşünüyorum; Anadolu Efes harika bir takım, Ergin Ataman çok hırslı ve başarılı bir koç, kendisine böyle bir hedef koyması çok güzel, tamam NBA takımları ile mücadele edebilirler ancak iş play-off’lara gelince orada bir durmak lazım. 3-4 süper yıldızın olduğu ve en iyi takımlarının yer aldığı platform için bu işler hiç kolay değil ama bazı paylaşımlardaki gibi çok güldüm denecek kadar bir durumda yok, her şey hayallerle başlar, onlar bu yıl da Euroleague de ikinci şampiyonluğa odaklanmalıı ve bu başarıyı tekrar yakalamalılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X