Altan Kutucu
Altan Kutucu

Anadolu Efes yine Avrupa’nın zirvesinde…

Köşe Yazısını Dinle

Önce perşembe akşamı müthiş bir yarı final oynadılar, sezonun en flaş sonucunu alarak ligi ikinci bitiren, yılın koçu seçilen Bartzokas’ın Olympiakos’unu sezonun sayı kralı Micic’in son saniye üçlüğü ile yendiler.

Geçen senenin şampiyonu olarak sezona epey kötü başlamalarına rağmen yavaş yavaş toparlanarak son final maçına kadar bir şekilde gelmeyi başardılar, ancak dün geceki final; sakat olan Simon ve uzun zamandır maç oynamayan Beaubois handikabı ile başladı.

Üstüne rakip Real Madrid… Koç Laso’nun stratejik olarak çok iyi hazırlandığı maçta, adeta bir ‘Tazmanya canavarı’ gibi her hücum ribaundunu alan ve smaçla bitiren defansta da herkesi blok tehdidi ile sindiren Tavares ile öne fırladı ancak Micic ve Larkin ile ayakta kalan Efes, istediği hücumları yapamasa da defansı ile maça tutundu. Devrede 34-29 Madrid önde idi. 2. devre Larkin hücumda hiç oyuna giremedi ancak savunma, ribaund, top çalma yani başka ne istatistik varsa onları yaparak takımı savunmada ateşleyerek ne kadar büyük oyuncu olduğunu gösterdi.

Koç Laso’nun bu maçta hesaba katmadığı bir oyuncu vardı; O da Pleiss idi. Takımını resmen ipten aldı. Verdiği müthiş katkı ile şampiyonluk da büyük pay sahibi oldu…  Maçın sonlarında iki takımda aşırı yorulunca skor finale yakışmayacak şekilde 58-57 biterken, ikinci devre adeta bir satranç oynandı. Koç Ataman, bu sıkıntılı maçta kenarda çok sakin kaldı ve ikinci devre 3 molasını da başa baş giden maçta rakip koç yararlanmasın diye kullanmadı. Tabii burada sahada oyunu yönlendiren Micic ve Larkin gibi iki süper yıldızına da güvendi ve haklı da çıktı.

Tabii büyük tecrübe Singleton’un oyuna katkısını unutmayalım. Final maçı sonunda, F4 MVP’si Micic seçildi.

Euroleague tarihinde üst üste iki kez kazanan sadece 3 takım var ve bunlardan birisi de Anadolu Efes oldu. Kupa alınırken kaptan Doğuş çok klas bir hareket ile kupayı Dunston’un almasını isteyerek; belki de takımda son maçına çıkan savaşçı oyuncuya çok güzel bir jest yapmış oldu. Bu sezon Avrupa basketbolun da oynanan 4 kupa finalinin üçünde Türk kulüpleri vardı, ikisini kazandık. Frutti Extra Busaspor ile finalde kaybettik, son 4’e kalamadığımız kupada Tofaş; şampiyon olan takıma 2 maçı da 1’er sayı farkla kaybetti. Bu sonuçlarla Türk basketbolu için Avrupa da çok başarılı bir sezonu geride bıraktık ve çok gururlandık, emeği geçen herkesi kutluyorum.

Tekrar görüşmek üzere

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X