Altan Kutucu
Altan Kutucu

Ara böyle mi değerlendirilir!

Köşe Yazısını Dinle

BSL’de Bursa takımları evlere şenlik. Türkiye Kupası’nda olmamaları ve Milli maçlar ile epey bir süre çalışma imkanı bulmalarına rağmen bu kadar berbat oyun oynamaları anlaşılır gibi değil.

Bursaspor İnfo Yatırım’ın paraşütsüz düşüşü devam ediyor. Bursa’da Karşıyaka karşısında alınan 34 sayılık mağlubiyet, son 12 maçta 10. yenilgi, işler çok kötüye gidiyor. Bu oyun ve anlayış ile kalan 9 maça bakarsak kazanır diyebileceğimiz sadece Samsun maçı var o da deplasman ve bu hafta o Samsun Anadolu Efes’e kök söktürürken, bir gurur mücadelesi verdiler.

Bursaspor’un düşme hattı ile arasında 1 galibiyet kalırken, diğer takımlara bakınca pek umutlu olduğumu söyleyemeyeceğim. Artık seyircimi el koyar, yönetim mi yoksa oyuncular mı gurur yapar bilemem ama 2 yıl önce peri masalı derken şimdi nerelere gelindi ve aşağıya doğru gidiş devam ederse basketbol tarihinin silik yaprakları arasında unutulup gidersiniz ve çok yazık olur. Artık biraz silkinin kendinize gelin.

Ya TOFAŞ’a ne demeli? Tam bir memur zihniyetine bürünmüş oyuncu topluluğu. Biraz gurur yapın, sahada bir şey gösterin. Bu kadar kırılgan bir takımı uzun yıllardır görmemiştim. Fenerbahçe karşısında ilk yarı 62-28 bitince Tv’yi kapattım, ikinci yarı ne olursa olsun bu vahim görüntü bana yeter. (Zaten rakipte bu fark sonrası maç başı gibi oynamaz.) Ara var, sakatlar iyileşir, takım verimli antrenman yapar, uyumları artar derken, oyuncuların bu uyuşuk hallerine inanamıyorum.

Oyuncular Fenerbahçe maçını kafalarında tamamen es geçmişler ama bu rezalet görüntüyü uzun süre kimse unutmaz. Biraz gurur yapsaydınız, mücadele etseydiniz. Bu tip oyunlarda koç ve ekibine fazla suç bulmam ama belli ki onlarda Avrupa maçını düşünerek kafalarında Fenerbahçe’yi es geçip hafta içinde oynayacakları maça ağırlık vermişler. Bu da takıma olumsuz yansımış ama bu tip mağlubiyetler sonrası takımın nasıl reaksiyon vereceği belli olmaz. Gurur yapıp iyi de oynayabilirler veya çok daha fazla demoralize hale gelebilirler ama bir şeyden eminim oyunculardaki bu memur zihniyeti devam ederse, bu takımı kimse izlemek istemez. Kendi kendinize oynarsınız, bunu bilin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X