Altan Kutucu
Altan Kutucu

Avrupa da hakemlerimiz…

Köşe Yazısını Dinle

Basketbol da takımlar, bütçeler derken, düşme kalma karmaşası içinde kaybedilen maçların hep günah keçileri olarak gösterilen hakemlerimiz Avrupa’da ne durumdalar bir bakalım.

Euroleague’de Emin Moğulkoç ve Hüseyin Çelik ile temsil ediliyoruz. Bu haftaya kadar Moğulkoç; 10 Euroleague ve 2 Euro Cup maçı yönetti. Çelikin ise 8 Euro Cup maçı var.

FIBA tarafında 15 hakemimiz yer alıyor: Şampiyonlar Ligi’nde; Can Mavisu, Mehmet Karacabilen, Kerem Baki, Özlem Yalman, Yener Yılmaz, Zafer Yılmaz maç yönetirken, diğer kategorilerde; Serkan Emlek, Ali Şakacı, Duhan Köyiçi, Mehmet Şahin, Nazlı Çisil Güngör, Çağrı Hekimoğlu, Özge Şentürk Bayraktar, Sinem Tetik, Polat Parlak görev yapmaktalar. Bu hakemlerimizin 15 Aralık tarihine kadar yönettikleri maçların dağılımı şöyle;

Kerem Baki; Eurobasket 2022-10, Word Cup Qualifers-4, Eurobasket Women Qualifers-1, BCL-4, Europe Cup-4, Euro Cup Women-1 maç.

Yener Yılmaz; BCL-5, Europe Cup-4, Eurobasket 2022-6, Word Cup Qualifers-4 maç.

Zafer Yılmaz; BCL-6, Europe Cup-4, Eurobasket 2022-5, Word Cup Qualifers-3 maç.

Can Mavisu; BCL-1, Europe Cup-7, Eurocup Women-1, Eurobasket Women Qualifers-1, Eurobasket 2025 Pre-Qualifers-1 maç.

Mehmet Karacabilen; BCL-1, Europe Cup-7,  Word Cup Qualifers-1, Eurobasket 2025 Pre-Qualifers-1, Eurobasket Women Qualifers-1 maç.

Mehmet Şahin; Euro Cup-6, Euro Cup Woman-1, Eurobasket 2025 Pre-Qualifers-1 maç.

Ali Şakacı; Europe Cup-6, Euro Cup Woman-1 maç.

Duhan Köyiçi; Europe Cup-1, Euro Cup Women-2 maç.

Polat Parlak; Euro Cup Women-2 maç.

Çağrı Hekimoğlu; Euro Cup Women-1 maç.

Özlem Yalman; BCL-1, Europe Cup-2, Euroleague Women-4, Euro Cup Woman-1, World Cup Women-2, Eurobasket 2025 Pre-Qualifers-2, Eurobasket Women Qualifers-2 maç.

Sinem Tetik; Euroleague Women-4, Euro Cup Women-4, Eurobasket Women Qualifers-2 maç.

Nazlı Çisil Güngör; Euro Cup Women-5, Euro Cup Women Qualifers-2 maç.

Özge Şentürk Bayraktar; Euroleague Women-2, Euro Cup Woman-4, Eurobasket Women Qualifers-1 maç.

Serkan Emlek; Asker olduğu için yurt dışı görev verilmiyor. (o zaman yerine niye başkası konmuyor)

Bu kadar iddialı iki takımımız olduğu ve ana sponsoru ülkemizden olan Euroleague’de ligin tecrübeli hakemlerinden birisi olan Emin Moğulkoç bizi başarıyla temsil ediyor ancak bu ligde tek hakemle temsil edilmemiz çok manidar. Bu platformda çok daha fazla hakemle bulunmalıydık.

FIBA tarafında ise 15 hakemimiz olmasından çok başarılı olduğumuz sonucu çıkarılmasın, zira kontenjanımız var ancak Avrupa’nın en üst düzey hakemlerinin Euroeague tarafında olduğunu unutmayalım. FIBA’da 2022 yılının yıldızı açık ara Kerem Baki oldu. Eurobasket’te yönettiği başarılı ve önemli maçlar ile gurur duyduk. Üstene koyarak devam edeceğinden kuşkum yok. Çok iyi bir hakem kazanmış olduk. Yener Yılmaz ve Zafer Yılmaz gibi tecrübeli hakemlerimizde o tarafta önemli görevler alıyorlar.

Can Mavisu da benim gördüğüm potansiyeli olan bir hakem ancak eksikleri var ve destek alması gerek. Özlem Yalman’ın yönetmediği maç kalmadı, tecrübesi ile çok başarılı performans gösteriyor. Nerede kritik kadın maçı varsa Yalman orada. Genç arkadaşımız Nazlı Çisil Güngör hakkında çok olumlu şeyler duyuyorum ve üstüne koyarak devam etmesini diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X