Altan Kutucu
Altan Kutucu

Avrupa’da Anadolu Efes, Türkiye’de Fenerbahçe Beko…

Köşe Yazısını Dinle

Dün gece sezonun şampiyonun belli oldu ve Avrupa’nın zirvesindeki Anadolu Efes’e karşı 3-1 ile üstün bir seri çıkartan Fenerbahçe Beko, 4 sene sonra tekrar BSL şampiyonu oldu.

Mükemmel bir şampiyonluk serisi izledik. Aslında Fenerbahçe kaybettiği 3. maçta da çok iyi bir oyun oynamıştı ancak Efes, o maçta özellikle Larkin (37 sayı) ve Micic (29 sayı) ile çok ekstra oynayarak kazanmıştı. Koç Ergin Ataman’ın takımı gaza getirmek için “Şimdi onlar düşünsün (neyi düşüneceklerse 2-1 öndeler), biz orada kupayı kaldıracağız” gibi demeçlerinin, esas rakiplerini gaza getirdiğini görmüş olduk.

Özellikle seri boyunca tüm maçlarda harika oyunlar oynayan ve Final serisinin MVP’si seçilen Vesely (seri ortalaması; 16.25 sayı, 6.5 ribaund,2.5 asist) seneye takımdan giderse çok yazık olacak. İlk iki maçta Efes’in yorgunluğu ve Fenerbahçe’nin saha avantajı birleşince normal sonuçlu maçlar oynanmıştı ama son maç tam bir final oldu.

Djordijevic takımını mükemmel hazırlamış; rotasyonu kusursuz yaparak hep maçın içinde kaldılar ve rakibin sayı opsiyonlarını, yüzdeli top kullanmalarını çok aşağılara çektiler hem de yıldız oyuncuları Guduric (16 sayı, 5 ribaunt, 5 asist) ile de son darbeyi vurdular. Zaten görünmeyen pek çok katkı veren ve o yüzden oyunda kalan Metecan, iki üçlük sokabilse oyun çok önceden bitecekti ancak giren çıkan her oyuncunun oyunun sıkıştığı anlarda kaptan Melih’in yaptığı gibi maksimum katkı vermesi çok önemliydi.

Koç Djordijevic, muhakkak seneye devam etmeli. Takım ile çok iyi bir uyum yakaladı ve seneye bu takım böyle birlikte oynamaya devam ederse, tüm oyuncular da kalırsa Euroleague’de F4 yapar. Yönetimin koçu değiştirmek gibi bir hata yapmayacağını umarım.

Şampiyonlukta tüm emeği geçenleri kutlarım.

Gelelim Anadolu Efes’e;

Düşündüğüm gibi Avrupa’dan aşırı yorgun gelen ve iki oyuncunun eline bakan takım bir yerde bitmeye mahkûmdu… Ve Simon’un sakatlığı, Moerman’ın facia kötü oyunları da bu sonucu doğurdu. Ayrıca Pleiss’in son maçta eli yerine çenesi konuşunca (yahu bir yaptığın faule de itiraz etme hep bir itiraz hep bir mazeret) oyun disiplini kalmadı. Seneye yaş alan oyuncular ile vedalaşma zamanı gelmiş görünüyor ancak Avrupa’da bu oyun anlayışı ile kritik tüm maçları kaybetme tehlikesi var. Zira artık tüm Avrupa bu oyunu ezberledi. Fenerbahçe’nin yaptığı gibi önlemlerini alacaklardır. Koç Atamanın planını gözden geçirip yeni güncellemelere ihtiyacı olacak.

Tekrar görüşmek üzere

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X