Altan Kutucu
Altan Kutucu

Avrupa’da ne durumdayız?

Köşe Yazısını Dinle

Hafta içinde Frutti Extra Bursaspor; İtalya Venedik’te rakibin hanesine rahat bir galibiyet olarak geçen maçın ilk yarısında dirense de ikinci devre rahat teslim oldu. Bu maçta da sadece Onuralp ile bu işin gitmeyeceğini bir kez daha görmüş olduk. Yabancı oyuncular bu sene istikrar yakalayamadılar. Türk oyunculardan ise katkı çok çok az. Ligde de bu sıkıntılar sonrası beklenmeyen mağlubiyetler alındı. Sözleşme yenileyen ve sonsuz kredisi var gibi görünen Koç Alimpjevic buna fazla güvenmeyerek, bu işlere acil önlem almak zorunda. 

Mükemmel bir seyirci desteği olan Bursa’da artık maç kaybedilmemeli. Bir maç eksiği ile dördüncü sırada yer aldığı Türkiye ligi için daha erken ancak Avrupa’da saha avantajını kullanmak için en azından ilk 4 içinde bitirmek gerek. Avrupa’da play-off’ta geçen sezon olduğu gibi nakavt sistemi var. Yenilen gidiyor. O aşamada geçen senenin sürpriz finalistine her takım saldıracak, işler çok zor olacak. Grupta 4 maç kazanan 3 takımdan biri olarak 4. sıradaki takımımız haftaya aynı galibiyetli Litvanya lig ikincisi Lietkabelis ile çok kritik bir maç oynayacak.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Tofaş ise Macaristan deplasmanında çok rahat giden maçı bu sezon pek çok maçta olduğu gibi zora soksa da sonunu rahat bitirerek ikinci aşamaya kalmayı garantiledi. 21 Aralık’ta Bursa’da İspanya lig 13. sü Murcia’ı 3 sayı farkla yenebilirlerse grubu 2. tamamlayacaklar. 

Bu kupada sistem şu; 8 grup birincisi son 16 gruplarına direk kalıyor. Tofaş ikinci bitirirse B Grubu üçüncüsü, üçüncü olursa B grubu ikincisi ile play-in oynayacak. 2 maç kazanan takım son 16 gruplarına kalacak. Muhtemel rakibi B Grubu’ndan; AEK, Pınar Karşıyaka veya Emilia’dan biri olacak. Tofaş A2 olarak turu geçerse D1 ve H 1 olan grubuna gidecek. Eğer A3 olarak geçerse C1 ve G1 grubunda olacak. Ligimizde ise altıncı sırada olan Tofaş, önce Merkezefendi sonra Aliağa ile oynayacak. Bursa’da oynanacak maçlarda alınacak iki galibiyet takımın önüne daha rahat bakmasını ve Murcia maçına moralli çıkmasını sağlayacak. Berk ve Gray’in form durumu umut verse de diğer oyuncuların katkıları çok kısıtlı ve istikrarları yok denecek kadar az. Artık nasıl bir kulüpte oynadıklarının bilincine varmaları şart.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X