Altan Kutucu
Altan Kutucu

Avrupa’yı sallıyoruz…

Köşe Yazısını Dinle

Salı akşamı bu kez beklenen ve normal sonuç oldu ve Frutti Extra Bursaspor, Andorra’ya karşı beklediğim gibi çok rahat kazanarak Eurocup finaline kaldı. Bu sonuç sevenlerine ve basketbol camiasına çifte bayram yaşattı.

Oyunda beş oyuncumuz çift hane sayı üretirken, Andrews ve Onuralp (Yaptığı iki smacı ancak NBA’de görebilirsiniz) sezondaki çıkışlarına paralel performans gösterdiler. Needham da skora katkı yaparken, 7 asist ile takımı çok rahatlattı. Ancak, maçın kilit oyuncusu 11 sayı, 16 ribaunt ve caydırıcı blokları ile pota altını karartan Hayes idi.

Finali İtalya’da 11 Mayıs Çarşamba günü, Milano’nun önünde İtalyan ligi lideri olan, sonradan CSKA’dan aldıkları Hackett ve Shengelia ile daha da güçlenen, normal sezonda grupta iki kez yenildiğimiz iyi bir takım Virtus Bologna ile oynayacağız.

Ancak, bu artık bir final maçı ve önüne geleni deviren ve hep dışarıda bunu yapmaya alışan bir takım olarak şanslar bana göre eşit. İşin ucunda seneye basketbolda en çok ilgi gören ikinci organizasyon Euroleague’de oynamak gibi bir durumda var. Belki de Rus takımlarının alınmaması durumunda zaten Bursaspor şampiyon olmasa da davet alacak, ancak bu sezon ki bütçelere bakarsak en düşük bütçeli Kızılyıldız’ın 8.5 milyon Euro, play-off oynayan takımların 20-45 milyon Euro bütçe ile oynadığı bir ligde Bursaspor’un tek ana sponsor ile bu rakiplerle mücadele etmesi çok ama çok zor.

Bu seneki müthiş çıkış, kazanılan sempati ve ilave sponsorlar ile bu ligde yer alıp Bursa’ya Avrupa’nın dev takımlarını izletmek güzel bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi olacak ama ben yine de bu süreci zor görüyor ve hayırlısı diyorum. Ama bu sezonki başarının uzun yıllar anlatılacak bir destan olduğu kesin.

Euroleague’de ise 19-21 Mayıs’ta Belgrad’da Final-Four’da yer alacak takımlar belli oldu. Yarı finalde; Anadolu Efes-Olympiacos, Real Madrid-Barcelona oynayacaklar. Çeyrek finalde Milano karşısında; Beaubois ve Simon’un sakatlıkları ile çok zorlanan Anadolu Efes’in tekrar final şansını yüksek buluyorum.

Bence Euroleague’in Playoff sistemini gözden geçirmesi lazım, normal sezonda müthiş maçlar oynadıktan sonra sadece bir eşleşme ile F4’e kalınınca, play-off sertliğini herkeste eksik bir tat bırakıyor. Bana göre ligde takım sayısı 20’ye çıkarılıp, 12 takım pla-yoff oynamalı. 1 ve 2. takımlar beklerken, ilk turda 3 ile 10. takımlar arasında 2 maç kazananın turu geçtiği, 4 eşleşmenin galibine bekleyen ilk 2 takımın eklenmesi ile 3 maç kazananın F4’e kalacağı sistemle çeyrek final oynanmalı.

Öte yandan; FIBA Avrupa kupasında şampiyonluğu alan Bahçeşehir Koleji büyük iş başardı. Bu sonuçlarla Türk basketbol kulüplerinin Avrupa’da çok iyi yerde olduğunu ve ligimizin de bu doğrultuda kalitesinin arttığını görüyoruz. Şimdi bu başarıyı A Milli Takımımıza yansıtarak son zamanlarda üzerimizde bulunan ölü toprağını atacağımızı umuyorum.

Tekrar görüşmek üzere.

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X