Altan Kutucu
Altan Kutucu

Balayı bitti…

Köşe Yazısını Dinle

Eorolig’de 22. maçlar sonunda Fenerbahçenin koç Saras ile olan balayı rüzgârı sona ermiş gibi görünüyor. Litvanya’da uğranılan hezimet anlayan için epey ipuçları içeriyor. Ligin boyu kısaldıkça ve çift maç haftaları oynandıkça, mental, fiziksel yorgunluklar ve dolayısıyla sakatlıklar artıyor.

İlk 4 takım oynadıkları basketbol ve kadro yapıları ile öne çıkarken, 5. Fenerbahçe ile 11. Partizan arasındaki takımlar her türlü sıralamaya açık bir savaş içerisinde. Bilindiği gibi bu yıl Play-in oynanacak ve bunun için ilk 10da bitirmek gerekiyor. Bu savaşı son haftalarda ligde 2. ve 3.’cüyü farklı sonuç ve doğru basketbol ile deviren Anadolu Efes zorlayacak gibi görünüyor. Sabreden derviş misali Koç Erdem Can’ın arkasında duran Efes yönetiminin yaptığının çok doğru bir hamle olduğu ortaya çıktı. Larkin’in müthiş oyunu ve diğer oyuncuların katkıları ile Anadolu Efes üstteki takımların korkulu rüyası haline geldi. Hafta içinde son maçta lider Real Madride sahayı dar eden Monaco ile İstanbulda oynanacak maç tam bir test olacak.

Fenerbahçe Beko da ise uzun problemi katlanarak devam ediyor. Sertaç ve Papagiannis rakip takımların uzunları ile boğuşacak kapasitede değiller. Motley ise mücadele edebiliyor ancak yetenekleri ve tecrübesi kısıtlı. Hayes ve Pierre’nin sakatlıkları ise büyük sıkıntı yaratacak. Önlerindeki 6 maçta sadece Asvel (o da deplasman) kolay gibi duruyor, özellikle hafta içinde oynanacak Bologna maçı kazanılırsa çok kritik bir viraj alınmış olacak.

FIBA Şampiyonlar Liginde Son 16da 3 takımımız ile yolumuza devam ediyoruz. Hafta içi Selanikte bu sezonun en önemli maçını oynayan TOFAŞ, adeta cehennemden çıkarak Son 16ya kaldı. İyi oynadı demek istemiyorum, zira arkadaşlarım çok iyi dediğin 2 gün yaşamıyor diye bana sitem ediyorlar. TOFAŞ yönetimi bu sezonki kalan maçlarını Atamızın maneviyatının olduğu Selanikte oynamak için başvursa herhâlde çok doğru bir tercih olurdu.

Cumartesi Efes ve Fenerbahçe’yi yenen, ligimizin en iyi Türk oyuncu kadrosuna sahip BJK ile sonuna kadar mücadele etmek iyiye işaret idi. Maç çok ufak farklar ile BJK’ya gitti. Çünkü takım halinde çok sert savunma yapıyorlar ve tüm hızlı hücumları faul ile kestiler. Çok iyi bir yönetim gösterilmeyen maçta hakemler bunlara biraz fazla müsaade edince bu mağlubiyet geldi ama bu tip oyunun özellikle savunmanın nasıl yapılması gerektiğini gösterir bir maçtı. TOFAŞ bu tür oyunlar oynarsa daha çok maç kazanacaktır. FIBA Son 16da Malaga, Strasburg ve Cholet ile eşleşen TOFAŞ bizlere 3 iyi Avrupa takım daha izletirken, bu grupta daha iyi oyunlar oynayacağını umuyorum. Pınar KSK ve Galatasaray Ekmas’ı da kutluyor ve yeni gruplarında başarılar diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X