Altan Kutucu
Altan Kutucu
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Basit hatalar sonucu belirledi

Köşe Yazısını Dinle

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde gruptaki 3. maç ve 2. yenilgi…

Evde 2 maçta 2 yenilgi; sezon başındaki bütün ayarlar bozuldu.

Gidenler, gelenler, girenler, çıkanlar, oynamaması gerekenler derken oldu sana tam bir çorba. Sonunda evdeki oyunlarını da kaybetmek işleri dönülmez noktalar doğru götürüyor.

Rakip Yunan ligi üçüncüsü 3 tane iyi, 2 tanede yardımcı oyuncu ile iyi düzenleri olan bir takım. Uzatmada da olsa bizi 93-90 yenip gruptan çıkmamızı Kaf dağının ardına bıraktı.

AEK’da 0 numara Gray ve 24 numara Bartley sen de olmayan tipte epey de iyi oyuncular. (çok yüksek maliyetli oyuncularda değiller) Yunanlı uzun forvet Vasilis de çok katkı verirken, Litvanyalı guard Lekavicius önemli işlere imza attı. Eski Fenerbahçe’li ve Partizan’lı Nunnally de tecrübesini sahaya koydu ve 5 kişi ile bizi yendiler.

TOFAŞ’a gelince; Artık rotasyonun gözden geçirilip biraz azaltılması olmazsa olmaz bir gereklilik.

Yiğitcan maça gelmemiş kafa herhalde yaptığı Youtube videolarında kalmış, hiç bu kadar etkisiz görmedim onu. Belki de hastaydı ama bu etkisizliğine rağmen oyunda çok fazla kaldı.

Furkan saç baş yoldurdu, faul atışlarını bile kaçırdı. Üçlükler dersen hiç sormayın, sonlarda oyunda olması gereken en son oyuncu idi. Yaptığı çok basit hata ile uzatmaya kalmadan alabileceğimiz maç elimizden gitti ve buna rağmen uzatmada da sahada kaldı.

Besson yine katkı verdi ama o da çok kenarda bekledi ve oyundan soğudu. Kidd ve Whaley de biraz kıpırdanma görüldü ama unutmayalım AEK’nın uzunları yok hükmünde çok kötüler bu yüzden iyi gözüktüler.

Blazevic 16 sayı, 13 ribaunt ile yine takımın en iyisiydi, (smaca giden oyuncuya yaptığı blok bu sezonun en iyi hareketi olabilir) Floyd kritik yerlerde önemli sayılar buldu, Perez katkı verir gibi görünse de saha içi isabeti 12 de 4 te kaldı, çok önemli hücumları harcadı.

İspanya da hiç süre bulamayan ve sakatlığı olan Sadık Kabaca ise oyuna hiç alınmadı. Bu veriler sonrası neye bakılıp alındı? Özellikle sakatlığının durumu büyük soru işareti.

Bu arada seyircimiz salonu doldurmasa da gelenlerin marşlar eşliğindeki Bir avuç Yunanlıya doğru coşkuları görülmeye değerdi, herkesin tüyleri diken diken oldu.

Son olarak aldığım bir kararı siz değerli okuyucularım ile paylaşmak istiyorum; Sezon başladığından beri koç Rajikovic’i ve üst yönetimi çok eleştiriyorum. Zira bunlar benim gördüklerim, eğer bunları görüp yazmasam kendime saygımı kaybederim ancak sanki koça karşı bir husumetim varmış gibi görenler olmuş olabilir. Hiç alakası yok, adamı hiç tanımam sadece teknik olarak eleştirdim, ama artık bende hep aynı şeyleri yazmaktan çok sıkıldım. Alan memnun, veren memnun ise daha da yapacak bir şey yok. Bu sezon bitene kadar yazılarımda koç ve yönetim ile ilgi bir satıra bile artık yer vermeyeceğim.

Bu arada maçı izlediğimiz hakikaten basketbolu bilen arkadaşlar ve taraftarların benimle aynı görüşlerde olduğunu görüyorum ama artık bu konular da yorum yapmayacağım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X