Altan Kutucu
Altan Kutucu

Basketbol bursu…

Pek çok liseli ve yeni üniversiteli basketbolcu, Amerika’da her yıl verilen basketbol burslarından birini almak için yarışıyor. Her şeyden önce, ABD koçlarının sizi görebileceği bir konuma gelmeniz gerekli. Lise çağındaysanız, bir değişim öğrencisi olarak gidebilirsiniz, eğer daha büyükseniz üniversiteye yabancı öğrenci olarak kayıt olabilirsiniz. İyi bir basketbol oyuncusu iseniz Amerika’daki üniversitelerde öğrenim ücretlerinizi karşılayabilecek burs alma olasılığınız çok yüksek. İşte size 10 adımda Amerika’da basketbol bursu için izlenecek yol.

1-Amerika’da okumak isteyip istemediğinize karar verin

2-Amerika’da hangi bölümde eğitim almak istediğinizi belirleyin. Amerika’da bölüm tanıtımları için: http://www.okulariyoruz.biz adresine tıklayabilirsiniz.

3- Basketbol bursu veren okullar listesinden sizin istediğiniz bölümde eğitim verilip verilmediğini araştırın.

4- İyi performans sergilediğiniz bir maçınızı ya da antrenmanınızı kaydedin ve YouTube gibi bir paylaşım sitesine yerleştirin.

5- Türkiye’de sizi çalıştıran antrenörünüzden referans mektubu alın. (Referans mektubu basketbol ile ilgili sıçrama yüksekliği, boy, takım pozisyonu gibi bilgileri içermeli).

6- İlgilendiğiniz okulların basketbol koçlarıyla temasa geçin ve ülkenizdeki antrenörünüzün referansını, video linkinizi e-mail atın. Her yıl her pozisyon için sporcu alınmıyor olabilir veya o yıl burs verilmeyecek olabilir.

7-Eğer bir yaz kampına katılmayı kafanıza koyduysanız bu konuda araştırmanızı çok iyi yapın. Kampın hangi okullar ve koçlar tarafından izleneceğini iyi öğrenin. Ayrıca bütçenize de uygun bir kamp olmalı. Bu konuda Amerika’daki en iyi basketbol kamplarını araştırın. Birkaç üst düzey yaz kampının daha ulaşım bilgisine ve fiyatlara: https://future150.com/hs/camps/ adresinden bakabilirsiniz.

8-Bazı okulların web sitelerinde doldurmanız gereken sporcu tanıma belgeleri olur, Questinaire de denir, varsa bu online formu doldurun.

9-Sizin pozisyonunuzda basketbol oyuncu arayan aynı zamanda istediğiniz bölümde (mühendislik, sanat, işletme vs.) eğitim veren okullara önce basketbol bursu için başvurun. Bir yandan da akademik başvuru için hazır olun. Burs ile ilgili ışık yakaladığınızda ve tabii akademik başvuru tarihlerini kaçırmadan tam başvurunuzu yapın.

10-Okuldan kabul aldıktan sonra kabul sonrası işlemlerinizi yaparken okulun göndereceği sporcu anlaşmalarını ve NCAA Lig kurallarını inceleyerek imzalayın. Sonunda hepsini başardıysanız tebrikler, yolunuz açık olsun.

Sevgili gençler bunları da sakın unutmayın: Her zaman elinden gelenin en iyisini yap. Bugün ektiğini yarın biçersin. İleriye gitmenin yolu başlamaktır. Bir şeyi hayal edebiliyorsan yapabilirsin. Yaratıcılık bilgiden çok daha önemlidir. Başarmak için öncelikle başarabileceğine inanman gerekir. Asla bırakma, kazananlar asla bırakmaz ve bırakanlar asla kazanamaz. Gelecek üzerine kumar oynama ve erteleme, zirvede her zaman yer vardır.

Tekrar görüşmek üzere.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X