Altan Kutucu
Altan Kutucu

Basketbol gündemi…

Pazartesi akşamı dolu tribünler önünde oynanan Basketbol Süper Ligi maçında beklenen mücadele olmadı… Özellikle 2.çeyrekte Tofaş’ın çok kötü oyunu ile fark açılınca maç da orada bitti aslında… Eurolig’de çift maç haftasından gelen yorgun Anadolu Efes’in zorlanacağı ve daha çekişmeli bir oyun olacağı fikri hakimdi ama beklenen gerçekleşmedi. İlkyarıdaki fark ile Anadolu Efes ikinci yarı yorgunluğunda etkisiyle idare ederek maçı 72-83 kazandı ve 13/12 ile liderliğini devam ettirdi. Mücadelede Anadolu Efes’in yoğun maç trafiğinden etkilendiğinin en önemli göstergesi sezonun süper ismi Larkin’in 2 sayıda kalması ve oyuna hiç girememesiydi… Ancak son haftaların formda ismi Simon attığı 24 sayı ve yüksek yüzdesi ile maça damgasını vurdu. Bu sene Eurolig’e de damgasını vuran Anadolu Efes’in gerçekten çok iyi kadrosu var ve çok başarılı bir takım olduğunun da altını çizmek lazım. Tofaş’ta ise Mejia 22 sayı ile yine takımı sırtlayan ve direnen oyuncu oldu. White ise 18 sayısı ile umut verdi. Tofaş bu sene adeta Keçiboynuzu gibi uğraşıyor, didiniyor ama verim konusunda sıkıntıları var… Bir iyi bir kötü. Bir maçta tat veriyor diğerinde hayal kırıklığı yaşatıyor. İstikrar sorunu var ve bu oyuncuların bazılarında da görünüyor. Teknik heyetin biran evvel bu konunun üzerine giderek çözmesi gerek diye düşünüyorum.

Diğer taraftan Eurocup’ta yıllar sonra elde edilen tur atlanması ve 2.gruplara kalınması başarı ancak Lokomativ Kuban karşısında son dakikalarda elde edilen 12 sayı farkın erimesiyle maçın kaybedilme noktasına gelmesi kabul edilecek hatalar değildi. Neyse ki sonu iyi oldu. Grup maçları sonunda 2.tur H grubu Tofaş ve 3 İspanyol ekibinden oluştu. Unicaja Malaga, BC Andorra, Joventut Badalona İspanya ACB liginde 14 maç sonunda 7 şer galibiyet 7 şer mağlubiyet ile orta sıralarda yer alıyorlar. En azından Eurolig takımlarından bir iki seviye altta takımlar. Maçlar 7 Ocak 2020 tarihinde Bursa’da oynanacak. Tofaş- Malaga maçı ile başlıyor, 5 Mart’ta son eriyor. Benim kanımca Tofaş’ın dişine uygun bir grup iyi oyunlar oynanırsa bu gruptan ilk iki takıma girme şansı var. Tek kötü taraf diğer ekiplerin aynı ülkeden olmaları ve averaj hesaplarına kalırsa istenen farkların elde edilebileceği düşüncesi. Bu grupta ilk iki takım içine girilirse çeyrek finalde F grubundan (Venezia, Brescia, Ewe Basket, Patras) gelecek takım ile oynanacak. Bu maceranın daha yukarılar taşınması dileğiyle.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X