Altan Kutucu
Altan Kutucu

Basketbol hakemliğimiz

Bursa, her alanda olduğu gibi bu alanda da sınıfta kalmış durumda. Çok uzak değil, 8-10 sene öncesine kadar 6 tane A klasmanı hakemi olan bir ilden bahsediyorum. Şu anda A klasmanı hakemimiz ‘sıfır’, B klasmanı 6, C klasmanı 9 hakemimiz var. Bursa bir basketbol şehri, her kategoride iddialı takımları var, şampiyon olmuş Tofaş gibi bir lokomotif var ama BSL’de maç yöneten 32 tane A klasmanı hakemden bir tane Bursa’dan yok. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Her MHK’de Bursa’dan muhakkak bir üyemiz oluyor ama il içi çekişmeler, başı çeken kulüplerin kulis eksiği, birbirini çekememezlik gibi bir sürü faktörün sonucu bu duruma gelindi. Kimse bana “orayı hak edecek hakem yok” demesin. Bunu yetiştirmek, bulmak, oraya hazırlamak, gerekirse önce oraya almak, sonra geliştirmek buradaki yöneticilerimizin işi. Zira, yukarıda 1-2 hakemimiz olmalı ki, oradaki gelişmelerden haberimiz olsun. Alttaki hakemlere bir hedef olsun. Bir alt lig TBL ve Kadın basketbol ligini, B klasmanı hakemler yönetiyor. Burada  6 B klasmanı hakemimizden 3’ü önemli görevler alıyor. Şimdi MHK’de sevgili dostum, senelerini bu işe vermiş Engin Kennerman var. Hem de görevi başkan vekilliği. Bursa’yı çok iyi tanıyor, buradaki çekişmeleri, hakemlerin sorunlarını çok iyi biliyor. Daha görevde yeni sayılır ama işi çok zor. Camiayı birleştirmeli ve bu çekişmeleri bitirmeli. Herkesi ortak bir noktada birleştirmeli, küskünleri döndürmeli ve basketbol şehri diye bilenen Bursa’yı bu konuda üstlere taşımalı. Önümüzdeki sezon 12 tane hakemin futboldaki gibi profesyonel olacağı konuşulan bir ortamda, ilimizin bu işlerden uzak olmaması ve hep bu işlerin içinde olması önemli. Hakem kursları açılmalı, üniversite ile işbirliği içerisinde hakemler bulunmalı ve yetiştirilmeli. Engin Kennerman’ın, MHK üyeliği daha çok yeni. Bu işler süre ister ancak Bursa, çok geride kaldı. Basketbol camiası ile ortak bir çalışma yaparak kısa zamanda çok yol kat etmek gerek. Hepimiz desteğimizi vermek zorundayız ama bu çabalar da acil olarak hayata geçmeli. Basketbol Federasyonu’nun Bursa’yı tekrar canlandırması gerektiğinin farkına varması lazım. Zira burası bir basketbol şehri ve son yıllarda biraz dışlanmış durumda. Her kesim kendine düşeni yapmalı ve Bursa tekrar eski günlerine dönmeli.

 

Bursaspor Durmazlar için salona

 

TBL’de normal sezon sona erdi. Şimdi play-off zamanı. Eşleşmeler şöyle oldu; Sakarya-T.Telekom, Eskişehir-İstanbulspor, Petkim-Acıbadem, Bursaspor-Afyon… 3 maç kazanan adını son dört takıma yazdıracak. İlk yazan takımlar sahasında 2 maç oynayacak daha sonra diğer takımın sahasında 2 maç var. 2-2 eşitlik halinde son maç ilk yazan takımın sahasında olacak. Bursaspor Durmazlar, 27 Nisan Perşembe (yarın) saat 19.00’da ve 29 Nisan Cumartesi saat 18.00’de Atatürk Spor Salonu’nda Afyon ile çok önemli 2 maç oynayacak. Bu 4 eşleşmenin en zoru bu eşleşme olduğu için seyirci desteği çok önemli. İlk maç seyircisiz. İkinci maçta sonuna kadar desteklemeli ve sadece kendi takımımızla ilgilenmeliyiz. Herhangi bir ceza alacak duruma düşmemeliyiz çünkü bu seri son maça kalabilir ve o maçta Bursa’da olacağından takımı yalnız bırakacak davranışlardan kaçınmalıyız. Bu taraftar ligin en etkili taraftarı ve takımın bu başarısında payı çok fazla. 2 maçta bunu ispat etmeli ve en etkili şekilde desteğini vermeli.

 

FİNAL Four’da 3 takım mı?

 

Obradoviç yine yaptı yapacağını… Ligde kötü oynanan oyunlar, zor galibiyetler ve eleştiriler gelmişken demek ki varmış bir bildiği. Hedefi farklı idi. Ligi düşünmedi, takımı son haftalarda  buraya hazırladı ve Atina’da 21 bin kişinin önünde eski ve bir çok başarılar kazandığı  takımına karşı 2 maç kazandı. Ve dün de Panathinaikos’u İstanbul’da yenerek 3-0’la süpürdü. Fenerbahçe adını son 4 takıma yazdırdı. Diğer 2 takımımız Anadolu Efes, Olympiakos karşısında ve Darüşşafaka Doguş da Real Madrid ile bugün 3. maçlarına çıkıyorlar. Durumu 1-1 yaparak saha avantajını lehlerine çevirmiş durumdalar. Çok zor olmakla birlikte haydi bakalım bir ilk olarak 3 takımla İstanbul’da Final Four’da  niye olmayalım…

Haftaya görüşmek üzere…

 

SPORTOTO BASKETBOL LİGİ HAFTANIN EN LERİ

Haftanın Takımı: Demir İnşaat B.Çekmece

Haftanın Coachı: Ertuğrul Erdoğan(İstanbul BBSK)

Haftanın Oyuncusu: Antonio Lamar Crocker(Tofaş-23 sayı-4 ribaund)

Haftanın Türk oyuncusu: Emir Gökalp(Banvit-15 sayı-5 ribaund-5 asist)

Haftanın beşi: Emir (Banvit) – Crocker (Tofaş) – Micov (G.Saray) – Caloiaro (Dem.İnş.) –Kaya (Tofaş)

 

TBL HAFTANIN EN LERİ

Haftanın Takımı: Sakarya BŞB

Haftanın Coachı: Selçuk Ernak(Sakarya BŞB)

Haftanın Oyuncusu: Darryl Monreo(Türk Telekom-33 sayı-18 ribaund-7 asist)

Haftanın Türk oyuncusu: Hakan Yapar(Sakarya-15 sayı-5 ribaund-3 asist)

Haftanın beşi: Harris (Sakarya) – Erkin (Ban.Kırmızı) – Monroe (T.Telekom) –Mert (Bursaspor) – Hakan(Sakarya)

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X