Altan Kutucu
Altan Kutucu

Basketbolda geçen hafta…

Süper Lig’e sürpriz bir giriş yapan çiçeği burnunda sponsoru ile Frutti Extra Bursaspor, TOFAŞ ve deplasmandaki Darüşşafaka galibiyetlerinden sonra evinde Pınar Karşıyaka’ya 85-77 kaybederek ilk mağlubiyetini aldı. Maçta ilginç olan atılan 77 sayının75’inin yabancı oyunculardan gelmesiydi. Bu durum ilerleyen maçlarda devam ederse ve Türk oyuncu katkısı olmazsa işler çok zorlaşabilir. Buna teknik kadronun bir önlem alması gerekli. Ligde sayı liderleri içinde Freeman ve James Jones JR üst sıralarda dikkat çekiyorlar. Koç Serkan Erdoğan, TOFAŞ altyapısı ve pilot takımlarında çalışırken “Ben asistanlık değil takım koçluğu yapacağım” kararı alıp çıktığı yolda çok başarılı bir şekilde ilerliyorSüper Lig’deki ilk senesine çok iyi bir başlangıç yaptı ve bu kararındaki cesaretinden dolayı onu da kutlamak lazım. Zira ülkemiz yıllarca asistanlık yaparak devam eden ve risk almayan koç adayları ile dolu. Bu ekonomik zorluklar içinde Uludağ ailesinin katkısı çok önemli bir destek oldu. Son maçtaki atmosfer yine muhteşemdi. Bursaspor taraftarı bu ligde zirvenin tek adayı.

TOFAŞ ise beklenmeyen kayıp Frutti Extra Bursaspor maçından sonra geçtiğimiz hafta sonu oynadığı Gaziantep deplasmanında aldığı 81-69’luk önemli galibiyet ile iddiasını ortaya koydu. İlk 3 maçta yeni transfer Williams oynadığı oyunlar ile takımın en dikkat çeken oyuncusu oldu. Son Gaziantep deplasmanında Berkan’ın oynadığı oyun görülmeye değerdi, ancak istikrarı yakalaması gerek (24 sayı,6 ribaunt, 3 asist). Hafta içinde Eurocup’ta Venezia deplasmanında alınan 76-65 lik mağlubiyet ile grubunda 1 galibiyet ve 3 maç sonunda en çok sayı yiyen ekip olarak şimdilik hayal kırıklığı yarattı. Takımda yine sadece Williams ayakta kalabildi (28 sayı, 10 ribaunt).

TBL’deki temsilcimiz Finalspor, Federasyon Kupası şampiyonluğundan sonra lige muhteşem giriş yaparak Mamak’ı 123-91 yenerek adeta denize döktü. Az sayıda gelen seyirci bir NBA maçı izler gibi bir maç izledi. Bu arada Finalspor’un süper bücürü Veal’dan gelen 46 sayı, 11 ribaunt, 13 asist ve 64 verimlilik puanı ve (ligde bu puanın ölçülmeye başladığından bu tarafa alınan en yüksek puan) yaptığı triple-double (3 kategoride çift hane) ile maça damgasını vurdu. Şimdiden özel seyircisi olan oyuncular kategorisine girdi. Tek handikapı çok rahat sayı yenmesi bu duruma dikkat etmek gerek zira her maçı hücum ile kazanmazsınız. Bu sezon Finalspor ve Veal’ı izlemek büyük zevk olacak.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X