Altan Kutucu
Altan Kutucu

Basketbolda yılın olayı…

Köşe Yazısını Dinle

Frutti Extra Bursaspor geldi geldi, önce BSL’de çok önemli galibiyetler aldı, oynadığı Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko maçlarını çok ufak farklar ile kaybetti, Eurocup’ta çok heyecan veren maçlar ve galibiyetler ile herkesi sevindirdi…

Hadi buraya kadar tamam ama çarşamba akşamı öyle bir şey yaptılar ki; tüm Avrupa şimdi onlardan bahsediyor. Eurocup’ın favorilerinden yüksek bütçesi ile Euroleague’de oynamak için Koç Obradovic’i getiren ve sahasında yaklaşık 20 bin seyircisi önünde Partizan’ı müthiş bir mücadele sonunda uzatmada 103-95 yenerek Eurocup’ta son 8 takım arasına kaldılar.

“Yok artık bunu da yapmazlar” dedirten bir sonuç evet bunu da yaptılar. Devamı niye gelmesin?

Geçen yazımda belirttiğim gibi; uzun soluklu play-off serilerinde kadro derinliği nedeni ile işler daha zor ancak bu kupada nakavt sistemi var ve tek maç üzerinden oynanıyor. En iddialılarını hem de Belgrad cehenneminde eleyebiliyorsan bundan sonra final neden olmasın?

Maça gelince; kimi yazsam diğerine haksızlık olur ancak sezonun en çok gelişim gösteren Türk oyuncusu Onuralp… Artık 20 sayı, 10 ribaund ve 4 asist ile zirve yaptı. Bu ne yürek, bu ne cesaret hakikaten gurur duydum. Yabancı oyuncuların hepsi müthiş katkı verdiler. Hele son transfer Holland, normal süre bitiminde attığı mucize üçlük ile turun kapısını ardına kadar açtı ve ne kadar doğru bir seçim olduğunu herkese gösterdi.

Koç Alimpijevic takımı müthiş hazırlamış. Ustasına karşı çok başarılı bir sınav verdi. Partizan’ın normal süre son topunda faul yapmaması çok büyük bir hata idi ancak Bursaspor bunu hak etmişti ve şansta hak edenin yanında oldu. Çok yeni sayılabilecek bir kulüp olan Bursaspor, resmen bir tarih yazıyor. Bu hikâye daha bitmedi. Her ne kadar geçen belirttiğim gibi çok adaletsiz bir sistem olan tek maç ve normal sezonda yukarıda bitirenin sahasında oynanan format ile daha üstten takımı elesen bile eşleştiğin takımla yine normal sezon sıralamasına bakılıp ona göre saha avantajı verilen yani tam bir adaletsizlik kupası.

Mesela; yine büyük sürpriz Ulm. 8.sıradan girip 1. sıradan Badalona’yı eledi. Aynı Bursaspor’un 7. sıradan gelip 2.’yi elediği gibi ama son 8 maçlarında yine saha avantajı rakiplerinde olacak. Bu sistemde Bursaspor ile Ulm finale kadar gelirlerse Final Bursa’da oynanacak.

Bu arada Frutti Extra yaptığı yatırımın karşılığını belki 10, belki 20’ye katlayarak almış oldu. Tüm Avrupa şu anda onlardan bahsediyor. İşte doğru yatırım, doğru model. Bu ekonomik zorluklar içerisinde yaptıkları büyük fedakârlığın karşılığını almaları çok güzel oldu ve onlara çok yakıştı. Bursa ile özdeşleşmiş bir marka için harika bir sonuç.

Badalona’yı sürpriz bir şekilde deplasmanda deviren Ratiopharm Ulm, Lietkabelis karşısında beklendiği gibi kazanan Virtus Bologna, İtalyan Venezia’ya takılmayan Metropolitan Levallois, Hamburg’u rahat geçen Valencia, Wroclaw’ı farklı geçen Gran Canaria, denk kuvvetlerde Buducnost’u geçen Andorra, Telekom’u yenen Cedevita Olimpija ve favorilerden Partizan’ı Belgrad’da deviren temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor çeyrek final biletini kapan 8 takım oldular. Bu arada Bursaspor’un normal sezon grubundaki 6 takımın tur atlaması ne kadar zor bir grupta olduğunu da gösterdi.

Eşleşmeler şöyle; 1- Bologna-Ulm, 2-Valencia-Levallois, 3-Canaria-Andorra, 4-Cedevita-Frutti Extra Bursaspor. Maçlar 26-27 Nisan’da oynanacak ve sonrasında oluşan yarıfinalde (1) serisinin galibi – (2) serisinin galibi, (3) serisinin galibi – (4) serisinin galibi oynayacaklar
Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X