Altan Kutucu
Altan Kutucu

Basketbolumuz için hala umut var!

Köşe Yazısını Dinle

Bilindiği gibi federasyon seçimleri Olimpiyatlar sonrası yapılır…

Pandemi nedeni ile 1 yıl gecikmeli de olsa beni ilgilendiren tabii ki, Basketbol Federasyonu seçimi… Çok uzun ve geneli başarılı bir Turgay Demirel döneminden sonra 2 yıl civarında Harun Erdenay dönemi ve 2016’dan bu tarafa Hidayet Türkoğlu’nun başkanlığı sonrası yeni seçimler Kasım ayı başında yapılacak. Demirel federasyonunun son yıllarındaki tıkanmışlığı sonrası, kısa bir geçiş döneminde Erdenay’ın birazda mecbur bırakılarak Türkoğlu’na devrettiği görevi alan son federasyonumuz; gençler ligi, sponsorluklar ve TV yayınları ile başlarda hızlı ve umutlu bir giriş sonrası özellikle son iki yılda basketbolun çok gerilere düşmesine engel olamadığı gibi herhangi bir proje de üretemedi.

Avrupa’nın en iyi iki liginden birine sahibiz gibi komik söylemler ile insanları uyuttuğunu zannedenler, A Milli erkek takımındaki tepetaklak düşüşü, altyapılardaki hep ilk 4 içinde yer alan takımlarımızın sıra takımına dönüşmesini, kadın basketbolunda dibe vuruşun nedenlerini, liglerdeki çoğu kulübün son haftalarda genç hatta yıldız takımlar ile maçlara çıkmasını hiç konuşmadılar, hep geçiştirdiler ve sonunda basketbolumuz Hollanda, İsveç, Çekya gibi sıradan ülkelerin bile altında kaldı.

İspanya, Fransa, İtalya ve Sırbistan ile kıyaslanmamız gerekirken düştüğümüz durumlar ortada.

Şimdilerde TBF’de köşe başlarında yer alan isimlerin bu görevleri bırakıp kulüplerde çalışmayı seçmeleri bile federasyonun tükenmişliğini ve artık yeni proje üretemediğinin adeta bir kanıtı. Bunların hesabının verileceği yer elbette ki gelişmiş ülkelerde genel kurullardır ancak bizim ülkemizde seçim değil de “seçin” şeklinde yapılan genel kurullarda bu işlerin olacağına inancım az.

Ancak geçtiğimiz hafta beni ve dolayısıyla basketbol çevrelerini umutlandıran bir gelişme oldu önce Harun Erdenay ve sonrasında Erman Kunter adaylıklarını açıkladılar. Erdenay’ın ekibinde İbrahim Kutluay’ında olduğu söyleniyor ve umudum artıyor ancak esas benim umudumun artması adaylığını en son açıklayan ekipten dolayı; 80’li yıllarda Türkiye de basketbolun patlamasına neden olan isimlerin başında yer alan Erman Kunter ve Efe Aydan’ın beraber oldukları ve basketbolumuzu bu durumdan düzlüğe çıkaracak projeler ile göreve talip olduklarını duyuyor ve heyecanlanıyorum…

Zira Erman Kunter hem çok iyi bir basketbolcu, daha sonrası iyi bir koç. Milli takımlarda oynamış ve çalıştırmış iyi eğitimli yurtdışında tanınan ve çok başarılı işlere imza atmış yani bu göreve cuk oturan bir isim. Bir de yanında basketbol camiasının “Efe abisi” tüm bilgi birikimi ve deneyimi ile olunca, çok iyi işler yapacakları konusunda hiç şüphem yok. Sonuçta şimdiki Başkan Hidayet Türkoğlu ile birlikte üç başkan adayımız var, umarım genel kurul üyeleri serbest iradeleri ile oy vererek basketbolumuzu bu kaostan çıkaracak ve voleybol gibi çok başarılı bir federasyonu örnek alacak projeleri üretecek ekip göreve seçilir.
Tekrar görüşmek üzere

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X