Altan Kutucu
Altan Kutucu

Basketbolun satırbaşları…

Köşe Yazısını Dinle

Anadolu Efes‘in Koçu Ergin Ataman, 2020-21 EuroLeague sezonun en iyi baş antrenörü seçildi.

Böylece hem EuroLeague hem de EuroCup’ı kazanan koçlar Dusan Ivkovic ve David Blatt’a katıldı. Ataman, EuroLeague koçlarının 18 oyunun 12’sini aldı. Anadolu Efes’te Fransız forvet Adrien Moerman, ABD’li James Anderson, Tolga Geçim ve genç Yiğitcan Saybir ile sözleşme yenilendi. Dzanan Musa ayrıldı. Fenerbahçe Beko; Berkay Candan, Lorenzo Brown, Kenan Sipahi, Kyle O’Quinn, Alex Perez ve Johnny Hamilton’u serbest bıraktı. En son olarak Litvanyalı forvet Edgaras Ulanovas da takımdan ayrıldı. Khimki Moskova’dan 2.06 boyunda 30 yaşındaki pivot Devin Booker’ı kadroya katıldı. Amerikalı oyuncu geçtiğimiz sezon EuroLeague’de 15 maçta 13.1 sayı, 5.7 ribaund yapmıştı. Frutti Extra Bursaspor’da 18.9 sayı, 6.9 ribaund, 4.2 asist ile oynayan 1.96 boyunda ve 26 yaşındaki Kanadalı guard-forvet Marial Shayok ile 1+1 yıllık anlaşıldı. Dyshawn Pierre ile 2+1 yıl uzatıldı.

Yeni sezonda FİBA Şampiyonlar liginde devam edecek olan Tofaş; geçtiğimiz yıl Afyon Belediyespor’da başarılı bir performans gösteren FranciscoPako” Cruz ile anlaştı. Meksika Milli takımı forması da giyen 1989 doğumlu, 1.91 boyundaki Cruz, point guard ve shooting guard olarak oynuyor. 2020-21 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi’nde 19.5 sayı, 3.8 ribaund, 5.4 asist yaptı. Umarım bu yıl kötü geçen sezonu unutturacak bir takım izleriz.

Bu sezonda Eurocup’da mücadele edecek Frutti Extra Bursaspor’da; başarılı koç Alimpijevic ile devam edilirken, 38 yaşındaki Ender Arslan basketbolu bıraktı, iyi bir sezon geçiren Oğuz Savaş Bahçeşehir’e gitti. Metin Türen ile 1 yıl daha uzatıldı. Bana göre her iki taraf içinde çok doğru bir transfer olan 2.09 boyunda, 24 yaşındaki Egemen Güven ile anlaşıldı. Onuralp Bitim ve Ömer Utku Al gibi genç ve potansiyelli Türk oyuncular alındı. Son 4 sezonda Antwerp’te oynayan 29 yaşında ve 2.05 boyundaki ABD’li uzun forvet Dave Dudzinski transfer edildi. 2019-20 sezonu kadrosunda yer alan ABD’li Allerik Freeman geri döndü. Bu kadrodan en azından bir Play-off beklemek hayalci bir yaklaşım olmaz diye düşünüyorum.

29 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Kanada’nın Victoria şehrinde düzenlenecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemelerinde sakatlığı olan Larkin’den yoksun mücadele edecek A Erkek Milli Takımımız, B Grubu’nda Uruguay ve Çekya ile oynadıktan sonra işler iyi giderse muhtemelen Yunanistan ve favori Kanada ile bitireceğiz. Futbolda Avrupa şampiyonasında yaşanan büyük hayal kırıklığı sonrası, Kadın basketbolumuz içinde tehlike çanları çalıyor, Sırbistan’ın şampiyon olduğu çok başarısız bir Avrupa şampiyonası geçiren A Milli kadınlarımız, oyun ve zihniyet olarak hiçbir varlık gösteremedi, yakın zamana kadar başa baş mücadele ettiğimiz takımlar ile aramız çok açılmış, onların oynadığı kadın basketboluysa bizim ne oynadığımızı anlamak mümkün değil .(Yeri gelmişken, Milletler Ligi’nde devler arasında 3. olup, hepimizin gururu olan A Milli Kadın Voleybolcularımızı kutluyorum.)

Öte yandan; Real Madrid’li basketbolcu Filipe Reyes 41 yaşında basketbolu bıraktı. Reyes; oynadığı 17 yılın 16’sında kaptanlığını yaptığı ve 22 kupa aldığı Real Madrid ile 7 İspanya şampiyonluğu, 2015 ve 2018 EuroLeague’yi kazandı, İspanyol Milli takımında; 2006 Dünya Kupası, 2009, 2011 ve 2015 Eurobasket şampiyonu oldu. Pekin 2008 ve Londra 2012’de gümüş, Rio 2016’da bronz madalya aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X