Altan Kutucu
Altan Kutucu

Berlin de Türk yarı finali…

Köşe Yazısını Dinle

Sonunda başardılar; Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Final-Four da: 79-80.

Koç Saras şapkadan tavşan çıkardı. Uzun rotasyonu bu kadar verimsiz takımla maçın önemli bölümünde 5 numarasız oynayarak, uzatmada da olsa F4 geldi.

Oysa maça uzun süredir sakatlığı yüzünden oynamayan maç temposu ve kondisyonu eksik Motley ile başlamış ancak Motley’in sakarlığı hiç değişmemişti. Hakemler kötü niyetli olsa, ilk 3 hücumda 3 faul olması işten bile değildi. Zaten erken 2 faul olunca Papagiannis girdi ancak o da pek katkı veremedi.

Sertaç’ı ise hiç söylemiyorum. Bu başlangıç sonrası takımı kısaltan Koç Saras, hayati üçlükler ve iyi savunma ile maça tutundu. Son maç stresi ile eli ayağı tutulan Monaco da yardımcı olunca maçın sonları adeta bir korku tüneli haline geldi. Kenardan gelen Sestina, Guduric ve özellikle Tarık adeta takıma hayat verirken, 4. çeyrek ve uzatmada Papagiannis de istenilen katkıyı verince ibre Fenerbahçe ye döndü.

Koç Saras’ın en büyük yanılgısı maç sonunda Biberovic’i unutması veya Hayes’in tecrübesini tercih etmesi oldu. Belki de kaderin cilvesi ile sezon başında takımda istenmeyen Calathes’in uzatma sonunda soktuğu 2 ölümcül üçlük F4’ü getirdi.

Wilbekin’in oyunun her iki yanı özellikle savunmadaki katkısını unutmamak lazım. Monaco koçunun uzatma öncesi son topu 20 sayı ile oynayan Mike James ile kullanmaması büyük hata olurken, İstanbul’daki galibiyette büyük payı olan Hall’a 9 dakika süre vermesi de Fenerbahçe’ye çok yaradı.

İlk 8 takım içerisinde en düşük atmosferli salona sahip ve basketbol aklı düşük Monaco ile oynamanın Fenerbahçe için büyük bir şans olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu sonuçla Türklerin ağırlıkta olduğu Berlin’de Türk yarı finali oynanacak.

Geçen sezon ligi 17. bitiren Panathinaikos’u ligde 2. yapan ve 12 yıl sonra F4’e taşıyan koç Ergin Ataman çok sinir bozucu ve ters bir takım olan Maccabi’yi zor bir seriden sonra son 3 maçı domine ederek çılgın bir oyun oynayan Nann (25, 27 ve 26 sayı) önderliğinde geçerek Berlin’de Fenerbahçe ile eşleşti.

Son maçta en ilginç istatistik Lessort’un, 14’de 3 faul atması (tersten rekor kırması) ve bunu rakibin taktik olarak kullanmasıydı. Son çeyrekte yaptıkları savunma ile Maccabi’ye potayı göstermeyen Pana ile Fenerbahçe arasında oynanacak tek maçlık yarı final, o günkü form durumu, sakatlıklar ve moral motivasyon gibi faktörlerin sonucunda her türlü skora açık bir oyun olacaktır.

Diğer F4 takımı da son maçta elleri titreyen Barcelona’yı 50’li sayılarda tutarak eleyen ve diğer yarı finalde Real Madrid ile eşleşen Olympiakos oldu. Bu sonuçlar ile 5 maçlık serilerin başladığından beri 19 seridir devam eden son maçları ev sahipleri kazanır istatistiğini Fenerbahçe Beko ve Olympiakos tarihin sayfalarına gömmüş oldular. Ben bu eşleşmeler sonunda Berlin’de bir Yunan finali oynanacağını öngörüyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X