Altan Kutucu
Altan Kutucu

Berlin’in yolları taştan!

Köşe Yazısını Dinle

Herkesin tahmin ettiği gibi Real Madrid, Baskonia’yı süpürürken diğer 3 seri önümüzdeki hafta oynanacak son maçlara kaldı. Geçen yazımda dediğim gibi hiç istemesem de Monaco’nun İstanbul dan 1 galibiyet çıkaracağı görünüyor demiştim maalesef de öyle oldu, oysaki 3. ve 4. Maçlardaki atmosfer bizlere Yunanistan, Belgrad ve Kaunas’ı hatırlatan çok yoğun baskı içeren müthiş bir atmosferdi, 3. maç tüm oyunu kontrol altında götüren Fenerbahçe Calathes’in önderliğinde Monaco’yu hiç umutlandırmadan ve koç Saras’ın yerinde değişiklik ve molaları, maç önü iyi hazırlığı  ile kazanıldı. Ancak 4. Maçta ki atmosfer ters tepip takımı aşırı strese sokarken Monaco için ise tam bir varoluş mücadelesi oldu, müthiş fizik kalitelerini ortaya koyan rakip maç boyunca kötü tercihler kullanan Mike James’e rağmen(son dakikalarda soktuğu çok ölümcül bir üçlük ile yine yapacağını yaptı) Okobo’nun ekstra katkısı ile 62-65 kazanıp evlerine döndüler.

Tek elde kalan uzun Papagiannis esasında son maçta sezona göre beklentinin epey üzerinde faydalı işler yapsa da çok atlet Hall ve tecrübeli Motiejunas içeride ağır bastılar, Guduric’in iyi oyunu varken son top ile elimize gelen Berlin Biletinde son topu onun kullanmasını gerektiriyordu ancak Wilbekin topu ona vermedi, maç kilitlenip seyirci baskısı ters tepince geçen sezon ki gibi F4 için son maç yine deplasmana kalmış oldu, ancak bu sefer daha düşük atmosferli bir salonda oynanacak maçta şanslar bence eşit ha belki ev sahibi için %51-49 demek daha doğru bir yaklaşım olabilir. Yalnız bir gerçek var ki Fenerbahçe şu kadro yapısı ile F4 yaparsa bana göre bu büyük bir başarı olacaktır. Gelelim serilerin en renkli olanı Panatinaikos- Maccabi eşleşmesine; Macccabi 4. Maçta son 3.5 dakika ya 7 sayı önde girerken Berlin’e çok yaklaşmıştı ancak Nunn önderliğinde Pana yine izin vermedi, koç Ataman tüm maç boyunca kendinden umulmayan bir sakinlik içerisinde maçı çok iyi yönetirken, İdolü olan Fatih Terim’in başarılarında olduğu gibi Şans faktörü de epeyce yanında idi ama her iki antrenörün başarılı sonuçlarını sadece şansa bağlamak haksızlık olur şans çalışanın hak edenin yanında olunca bu başarılar gelir demek daha doğru bir tespit.

Pana ilk 8 de Madrid dâhil hangi takımla oynasa Maccabi kadar zorlanmazdı zira Maccabi hem çok iyi bir takım hem de Pana’ya çok ters geliyor ama son maçta Atina cehenneminde pek şansları olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Rus takımlarının alınmadığı bu turnuvaya alınmalarını da anlamakta zorlanıyorum. Diğer seride 3. Maçta çok kritik bir faul tercihi hatası ile uzatmaya giden maçı kaybeden Olympiakos 4. Maçta Mc Kissic liderliğinde Barcelona’yı sahadan sildi ve parkeye gömdü ancak bu 34 sayılık farklı mağlubiyet Barcelona da oynanacak son maçta ev sahibi için harika bir motivasyon kaynağı olacaktır bu maçta ben Olympiakos u % 51-49 önde görüyorum. Bu arada 2-2 ile son maça kalan serilerde şimdiye kadar hiç deplasman takımı turu geçememiş bakalım bu istatistik devam mı edecek yoksa sona mı erecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X