Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bravo! Frutti Extra Bursaspor…

Ligde uzun süre korkulu rüya gören Frutti Extra Bursaspor geçtiğimiz hafta sonu, ligin en iyi takımlarından Pınar Karşıyaka’yı İzmir’de çok çekişmeli ve heyecanlı geçen mücadele sonunda 85-84 yenerek zirve yaptı. Galibiyet serisini 4 maça çıkarıp rahat bir nefes aldı ve ligde kalmayı garantiledi. Kalan 4 maçından ikisi Bursa’da Euroleague’in en formda iki takımı Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko olmasa play-off’a kalma şansından umutla bahsedebilirdik ancak biraz gerçekçi olursak bu iş çok zor görünüyor. (Bu takımların Avrupa’da Final Four mücadelesi yaparken burayı zayıf geçmeleri ile en azından birini kazanabilirlerse ben de yanıldığım için mutlu olurum.)

Artık oturup önümüzdeki yılın planlarını yapma zamanı, zira kulübün tecrübe eksikliği ile sezon başında yapılan yanlışların artık yapılmayacağını varsayıp, seneye muhteşem taraftarın da yerini alacağını öngörürsek Bursa deplasmanı bu ligde her takım için korkulu rüya olacak. Büyük katkı ve moral veren sponsorları Frutti Extra ile basketbolda çok daha güzel günler Bursasporluları bekliyor.

Son gelinen noktada kazanılan ivme ve üst üste alınan galibiyetlerde en başta 35 yaşındaki Sırp koç Dusan Alimpijevic ön plana çıkıyor, zira sezon başında hiç savunma yapmayan ve Koç’unu dinlemeyen sadece istatistiklere oynayan yabancılar ile düşmenin en önemli adaylarından biri olan takımı ayağa kaldıran genç Sırp Koç’un hakkını teslim etmemiz gerek. Kariyerinde üst düzey bir başarısı olmayan ve genelde yerel takımlarda çalışan bir Koç’u getiren ve ona inanan yönetimi hem cesaretleri hem de araştırıcılıklarından dolayı tebrik ediyorum. (Seneye mutlaka devam edilmeli.)

Öte yandan yönetimin esas önemli hamlesi ise 10. maçını oynayan NBA patentli Kanada’lı Marial Shayok transferi. Bu zamanda alınabilecek en iyisini bulmaları ve Shayok’un 21,2 sayı, 7,6 ribaunt, 4,4 asist ortalamaları yakalaması harika. 14 maç forma giyen Lamar Peters’ın da 9,2 sayı, 5,7 asist ve 5 maç önce gelen Stefan Bircevic’in 8 sayı, 4,2 ribaunt katkılarını da unutmamak lazım.

Türk’lerden pek verim alamayan takımda ki burada Oğuz Savaş’a büyük bir parantez açıyorum. İlerlemiş yaşına rağmen çok yıpratıcı bir pozisyonda takıma verdiği 10 sayı, 4,1 ribaunt katkısı hiçbir şey ile ölçülemez oranda değerli, 34 yaşındaki Oğuz’a sadece “helal olsun” diyorum. Kadji ve Munford sezonun genelinde istikrarlı bir performans göstererek takıma katkı sağlayan diğer oyunculardı.

Bu arada geçtiğimiz pazar günü yapılan olağan genel kurulda yeniden başkan seçilen ve güven tazeleyen Sezer Sezgin ve yönetim kuruluna da tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X