Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bu hafta 7.maçlar oynanacak…

Köşe Yazısını Dinle

Turkish Airlines EuroLeague’de 7. haftada heyecan verici maçlar yaşanacak. Obradovic’in Partizan’ı (2-4), geçen haftanın son saniyedeki mağlubiyetine, arka arkaya dört galibiyet alarak yüksek uçan Fenerbahçe‘yi (5-1) Belgrad’da yenerek yanıt vermeyi planlıyor.

Fenerbahçe diğer takımlardan daha az top kaybı yaparak (maç başına 10,3 top kaybı) verimli hücumla zafere ulaştı ve savunmada ligin en iyi top çalma oranını (4,8) yakaladı.

Geçen hafta Bursa da canlı izlediğim Fenerbahçe çok kapasiteli bir takım olmuş. Kadroya girmeyen 5-6 oyuncunun yanına birkaç vasat oyuncu ekleyin ligde şampiyonluğa rahat oynar. Savunmayı daha da geliştirebilirlerse bu sezon F4’ün büyük adayı olurlar.

Partizan maç başına 86,2 sayı ve iki sayılık atış isabetinde (%61,8) ligin zirvesinde yer alıyor. Nunnally maç başına 12.7 sayıyla Partizan‘ın skoruna liderlik ediyor.

Şanslarının değişmesi gereken iki takımdan, Efes (2-4), Zalgiris’i (3-3) ağırlarken, her iki takım da son iki maçta mağlubiyet aldılar. Efes koçu Erdem Can’ın, takımının maç başına sadece 76,3 sayı ortalaması ile ligdeki en kötü üçüncü takım olduğu gerçeğiyle, hücum yıldızları Larkin, Thompson ve Clyburn’ün birlikte bir çıkış yolu bulması gerekiyor. Efes şu ana kadar üçlük atışlarda %33 le oynuyor. Bir Micic kaybıyla bu kadar sıradan bir takıma nasıl dönüştüklerini irdelemek gerek, takımda düzen yok kimin ne oynadığı belli değil, bu panik havası hiç iyiye işaret değil.

Buna karşılık Zalgiris, genç guard Giedraitis’in 6’ya 7’lik olağanüstü isabeti de dâhil olmak üzere %42’lik isabet oranıyla ligde lider durumda. Ancak Litvanya ekibinin son dört maçında en az 82 sayı atarken savunmayı sıkılaştırması gerekiyor, bu da Efes için iyi bir fırsat.

Diğer maçlara göz atarsak: Dusko Ivanoviç‘in dramatik bir galibiyetle dönüşünü gerçekleştiren Baskonia (2-4), hâlâ istikrar arayışında olan Olympiacos (3-3) takımına karşı yeniden canlanışını devam ettirmeyi hedefleyecek. Moneke’nin dönüşü, Baskonia’nın galibiyetinde kilit rol oynadı. Olympiacos da maç başı 13 sayıyla oynayan ve altı maçın beşinde çift haneli sayılar kaydeden eski Baskonia forveti Alec Peters oyunda kilit oyuncu durumunda. Milano (1-5), sürpriz Valencia’yı (5-1) ile karşılaşacak, Milan‘ın en çok asist yapan oyuncusunun maç başına sadece 3,7 asist yapan Shields olması, koltuğu sarsılan Messina‘nın dört maçlık yenilgi serisi sırasında akıcılık bulmakta ne kadar zorlandığını gösteriyor.

Ligin zirvesindeki yenilgisiz lider Real Madrid (5-0), arka arkaya beş galibiyet alan ateşli Virtus‘u (5-1) ağırlıyor. Ekim MVP’si Virtus’tan Toko Shengelia, beklendiği gibi sakatlıktan dönerse dinamik Guerschon Yabusele ile korkunç bir hesaplaşmayla karşı karşıya kalacak.

ALBA‘nın (1-5) Panathinaikos (2-4) maçı iki takım yükseliş aradığı bir mücadele olacak. Geçen hafta Barcelona’ya yenilmesinin ardından Ergin Ataman’ın istikrar arayışındaki pahalı kadrosunun nasıl oynayacağı merak konusu.

Barcelona (5-1), yeni koç Sfairopoulos‘un ilk galibiyetini perçinleyen ve dört maçlık mağlubiyet serisine son veren Kızılyıldız’ın (2-4) ziyaretiyle kendi evindeki rekorunu genişletmeye çalışacak. İspanyol takımı Kızılyıldız’a karşı 2017’den bu yana üst üste 9 galibiyet aldı.

Fransız derbisinde ASVEL (1-5), formda ev sahibi Monaco‘ya (4-2) karşı sezonun ilk galibiyetini aldıktan sonra bu maça çok asılacak. Maccabi (3-2), üst üste üç yenilgi alan Bayern (2-4) ile Belgrad’daki Aleksandar Nikolic Salonu’nda taraftarlar olmadan ilk “iç saha” maçına çıkacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X