Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bu nasıl Final!

Köşe Yazısını Dinle

Basketbol Süper Ligi’nde belki de Türk basketbol tarihinin en kötü finalini izliyoruz… Anadolu Efes sahasında oynadığı ilk 2 maçı ezilip çok farklı kaybederek, Fenerbahçe Beko tarafından süpürülmek üzere…

Ataşehir’de son maçtan iki gün sonra oynanacak 3. maçta Efes’li oyuncular gurur meselesi yapmazlarsa (hiç öyle bir havaları yok) Fenerbahçe şampiyon olarak sezonu tamamlayacak.

İlk maçta Hayes ve Calathes ile büyük üstünlük sağlayan Fenerbahçe, 2. maçta da Wilbekin ve Calathes ile güle oynaya bir galibiyet kazanırken her iki oyunda Pierre de önemli katkı verdi. Anadolu Efes’te ise tüm oyuncular büyük hayal kırıklığı yaratırken sadece Oturu biraz direndi ancak onun performansı da bu kadar rahat geçen ve farklı kaybedilen maçlarda ne kadar önemli tartışılır.

Kenar yönetimi ve koç olarak Fenerbahçe çok ağır basarken, Efes’te Mijatoviç büyük soru işareti. İki yıl daha anlaşma yapan yönetim bu finalden sonra pişman olarak ‘erken yapmışız’ demesi muhtemel. Bu görüntüyle iki sezonu tamamlaması imkânsız görünüyor. Lider özelliği hiç yok, molalarda oyundan çıkan oyunculara çak yapmak onun işi olmamalı. Koç’un farklı bir ağırlığı olmalı.

Efes’te kenar yönetimi ve oyuncu kadrosu çok sıkıntılı görünüyor. Gelecek sezon işleri çok zor olacak.

Bir finalde takımlar maçın son bölümünü BGL oyuncuları ile oynuyorsa; bu gençlere süre vermek değil, finalin kalitesinin ne halde olduğunun bir göstergesi.

Öte yandan Avrupa’nın en iyi iki liginden biriyiz diyenler şuna cevap versinler; Play-off’un tamamında elenen takımlardan sadece Galatasaray, 1 galibiyet alabilirken tüm seriler, muhtemelen final de dâhil 0’a karşı biten bir lig de çekişmeden nasıl bahsedebilirsiniz?

Avrupa’nın önde gelen ülkelerinin Play-off’larında böyle bir durum yaşanmadı. Bazı oyuncularda bir bıkkınlık seziliyor. Belki de futboldaki Şampiyonlar Ligi finalinde olduğu gibi Final-Four tarih olarak en son oynatılmalı. Liglerin finalleri önce bitirilmeli, zira oyuncular için en önemli vitrin F4 olduğu için oraya kadar ful konsantre olacaklardır.

Umarım bir daha böyle kötü bir final serisi izlemeyiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X