Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bu ne terbiyesizlik!

Köşe Yazısını Dinle

Cumartesi günü oynanan Beşiktaş-Bursaspor İnfo Yatırım basketbol maçında BJK’nın koç’u Alimpijevic’in Bursaspor benchine yaptığı, sosyal medyada da görüntüleri dolaşan uygunsuz, rezil hareket sonrası Türkiye Basketbol Federasyonu ve BJK yönetiminin nasıl bir tavır alacağını merakla bekliyorum.

Rakip oyuncu size bir hareket yapabilir, bu sadece onu bağlar ama antrenör takımın ve kulübün sahadaki lideridir, herkesin davranışından sorumludur. Hiçbir lider rakip takımın benchine böyle bir davranışta bulunamaz, bulunmamalıdır. Eğer yapıyorsa muhakkak ağır bir bedel ödemesi gerekir.

Hatırlayın 2003 yılında Pascal Nouma, Fenerbahçe maçında buna benzer yaptığı hareketten dolayı 7 ay ceza almış ve daha sonra Serdar Bilgili başkanlığındaki BJK kulübü ile ilişiği kesilmişti. Esasında o zamanki Nouma’nın BJK kulübü için önemi şimdiki basketbol koçlarınınkinden fersah fersah üstün iken bu kararı alan yüz yılı devirmiş ve etik değerlere çok önem veren bu büyük kulübün, Efsane Başkan Süleyman Seba ekolundan gelen çiçeği burnunda başkanı, benim tanıdığım bildiğim Hasan Arat’ın takımın ligde iyi gitmesi ve Avrupa’da play-off u garantilemesinden çok daha ön planda değerler olduğunu unutmadan gereğini yapacağını umuyorum.

Ey Alimpijeviç; senin ülkenin ne değerleri var bilmem ama bizim ülkede bu yaptığın hareket kabul edilemez. En başında yıllardır süregelen husumet içindeki iki kulübün taraftarlarını tahrik edici ve olayları körükleyebileceği için bile büyük ceza verilmesi gerek. Sporda şiddet yasasına kadar gidecek bir durum olduğunun bile farkında değilsin. Senin de asistanlığını yapmış ilk baş antrenörlüğünde var olma savaşı veren Serhan Kavut’a, benchten birine veya sorunlu olduğun bir oyuncuya bu davranışı yapamazsın.

Rakip taraftar ilk yarıdaki maçta sana imalı pankart açmış olabilir, hakaret de etmişlerdir, tasvip etmiyorum zaten bunun cezasını aldılar. Taraftarın bakışı farklı olur, hepimiz oynadık, hakaret de yedik, övgü de aldık. O işin başka tarafı. Demek ki, o çok iyi zannettiğin taraftarla ilişkin o kadar da iyi değilmiş.

Bu davranışı yaparken kime neye güvendin? Bu ne hadsizlik, bu ne saygısızlık. Geçtiğimiz hafta Bursa’da Tofaş maçında da taraftarlarla polemiğe girdin. Hep bir sıkıntılı durum içerisindesin. Belli ki, bunlardan besleniyorsun ama bu sefer kendi ayağına sıktın.

Bursaspor’u kariyerinde basamak yaparak kullandın, önümüzdeki yıllarda Eurolig’de bir takım çalıştırmak muhakkak istiyorsundur ancak sen hiç orada böyle davranışlar içinde bir koç gördün mü? Göremezsin çünkü yok. Zaten artık oralarda koçluk yapmanda zor.

Örneğin, rakibe saygılı, seviyeli açıklamaları ve saha içi davranışları ile Orhun Ene ile seni, bir mi tutacağız? Elbette hayır. Görüntüleri gören Eurolig Koçlar Birliği, Türk Antrenörler Derneği seni muhakkak kınayacaklardır.

TBF görüntüleri delil olarak kabul edip seni derhal tedbirli olarak ceza kuruluna yollamalı ve herkese örnek olacak büyük bir ceza verilmeli ki, bir daha böyle bir davranışa kimse yeltenmesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X