Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bu savunma ile sezon zor biter…

Köşe Yazısını Dinle

Ligin en zayıf takımlarından Samsun’dan yenen 91 sayı, yine zayıflardan Denizli’nin attığı 93 sayı, Avrupa’da Bosna Hersek ekibinden yenen 102 sayı… Maçlar kazanılınca çok önem arz etmemiş ki, ligimizin düzgün kurulan ve üst grubu zorlayacak kadrolarından Manisa karşısında iş iyice sırıttı ve yenen 89 sayı ile mağlubiyet kaçınılmaz son oldu.

Önce her aldığı takıma iyi basketbol oynatan ve verimli kadrolar kuran koç Ahmet Kandemir ve bu işlerde çok tecrübeli Nihat Mala’yı tebrik etmemiz lazım. Oyun kurucu Russell, 4 ve 5 numarada oynayabilen Teryy, Efes’ten tanıdığımız büyük tecrübe Enderson (bu sezon Efes’te bu tip bir oyuncu yok ve arıyorlar tek eksisi yaşı olması) ve eski Tofaş’lı her yerden sayı atabilen Pako Cruz ile maçın kontrolünü hiç vermediler ve üst sıralar için mücadele edeceklerini gösterdiler.

Gelelim Tofaş’a; son maçlarda biraz kıpırdanma gösteren guard Winston; bir taraftan umut verirken, diğer yandan yaptığı berbat savunma ile rakip oyun kurucu Russell’i kral yaparak belki de önümüzdeki 2-3 sezon ülkemizde yapacağı kontratları garanti etmesini sağladı. Prewit’e gelirsek, aynen o da berbat savunma yapıyor. Ne zaman oyunda olsa rakip onun üstünden oynamaya çalışıyor ve başarılı oluyorlar. Koç ile ilk 5 oynayacağım diye anlaşma yaptığını mı zannediyor, çözemedim. İki maçtır bir karış surat ile oyuna girip, çıkıyor ve takım o varken 1 kişi eksik oynuyor. Oyunda olmak istiyorsa muhakkak savunma yapmalı. Koç Ene, bu maçta bence gereğinden fazla tahammül etti ve şans verdi. Böyle devam ederse bu şansı da bulması zor olacak.

Takımın lideri görünen Homesley ise fazla serbest oynuyor ve verebileceği verimi bazı maçlarda veremiyor. Koçun ona biraz daha rahat top kullanabileceği pozisyonlar sunması gerek diye düşünüyorum. O’Brien ise; basketbol da bir tabir vardır, burada yazamam ama tam öyle bir oyuncu. Hiçbir şey yapmadı zannediyorsunuz ama istatistik öyle demiyor ve çok faydalı ve kritik işlere imza atıyor. Sakat uzun Wiley dönünce muhakkak daha iyi basketbol oynanacak ancak o da bir süreç.

Orhun Ene çok oyuncu ile oynamayı seven ve her oyuncuya şans veren bir koç. Özellikle genç oyuncular için bu bulunmaz bir fırsat ama bu maçta bunu Özgür de göremedim. Tamam çok genç ama artık bunu aşması ve aldığı süreler arttırarak sahada verimli olması gerek. Ege’nin ise çok fazla özel idman yapması gerek. Temel hareketleri çok eksik ve bu durum müthiş fizik avantajını kullanmasını engelliyor. Sonuçta bu savunma ile bu iş yürümez. 2 hafta sonra Bursa’da oynanacak Fenerbahçe maçında büyük hüsran yaşanabilir aman dikkat.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X