Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bu sezonun Çaylakları…

NBA da bu sezon ilk 10 sırada seçilen ve kendinden beklentiler çok yüksek olan “Çaylakların” performanslarına bir göz atarsak.

1. sıradan Phoenix tarafından seçilen Arizona Üniversitesi’nin 2.16 boyundaki pota altı oyuncusu Deandre Aytoın, 16.2 sayı 10.4 ribaund’luk Doble doble istatistikleri ile göz dolduruyor.

Sacramento tarafından 2.sırada seçilen Duke Üniversi’nden 2.11 boyundaki ABD’li pota altı oyuncusu Marvin Bagley JR. istediği dakikaları bulamadı ancak yine de 12.1 sayı , 6.1 ribaund istatistiği ile dikkat çekiyor.

Dallas’ın 3. sıradan kendisini seçebilmek için Atlanta ile takas yaptığı NBA tarihinde en yüksek sıradan seçilen Avrupalı oyuncu olan Eurolig’in geçen sezonki MVP’si Luka Doncic, şuana kadar 19.5 sayı , 6.6 ribaund ve 4.2 asist ortalamaları ile beklentilere cevap veren bir çizgide…

Batı Konferansı’nda yer alan Mempis tarafından 4.sırada seçilen 2.08 boyundaki kısa forvet Jaren Jakson, iyi bir başlangıç ile 12.7 sayı 4.7 ribaund ortalamaları yakaladı..

5 numarada seçilen ve bir sonraki Stephy Curry olarak lanse edilen Atlantalı 1.88 boyundaki guard Trae Young, 16.8 sayı, 8.3 asist ile başarılı bir başlangıç yaptı diyebiliriz.

Orlando tarafından 6.sırada seçilen 2.13 boyundaki pivot Mohammed Bamba, kendini gösterecek kadar süreleri elde edemedi. 17 dakika ortalama ile 6.6 sayı, 4.6 ribaund istatistiğini ancak yakalayabildi.

7.sırada da Chicago Bulls tarafından seçilen 2.08 boyundaki uzun forvet Wendell Carter, 11.3 sayı 2.3 asist ve 7.4 ribaund ile oldukça başarılı gözüktü.

Lebron’un gidişi sonrası Cleveland’da kalan enkazda parlaması beklenen 8.sıradan draft edien 1.87’lik guard Collin Sexton 13.2 sayı , 2.4 asist ortalamaları ile şimdiye kadar beklentilerin altında kaldı.

9 numarada seçilen 2 metre boyundaki kısa forvet Kevin Knox, New York Knicks’de 8.9 sayı 2.3 ribaund ile vasatın epey altında kaldı.

10.sıradan draft olan 2.01 boyundaki kısa forvet Mikal Bridges, Phoenix ile sezonun geri kalan kısmında 8.5 sayı, 1.7  ribaund istatistiği ile beklentilerin uzağında devam ediyor.

Bizim oyuncumuz Philadelphia lı Furkan Korkmaz ise, 4.1 sayı, 2.2 ribaund ve 10.5 dakika ortalama süre ile NBA kariyerine devam etmekte.

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X