Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bursa da Derbi…

Cumartesi günü oynanan basketbolun Bursa derbisinde son 5 resmi maçını kazanamayan Frutti Extra Bursaspor, TOFAŞ’ı 83-70 yenerek rahat bir nefes aldı. Son maçlarında hiç savunma yapmayan ve çok yüksek sayılar yiyen Frutti Extra Bursaspor; savunmada biraz işi sıkı tutup, içeriden de 33 yaşındaki Pivotu Oğuz Savaş’ın 11 sayılık katkısı ile TOFAŞ’ın uzunlarını perişan ederken, ne tür bir katkı vereceği riskli yabancısı Malik Newman’ın 27 ve Maxim Mutaf’ın 14 sayısı ile çok rahat bir galibiyet aldı. Oyunda Birkan, Metin ve Kadji’nin ribaund katkısı önemliydi. Kadji yine TOFAŞ’tan bildiğimiz gibi sezon başından beri en kritik yerlerde basit top kayıpları ve gereksiz fauller yaparak çift taraflı bir oyun sergilemeye devam ediyor. Ancak blok olarak caydırıcılığı ve istikrarı için hakkını teslim etmek lazım. Kadji ve Malik’in olumlu katkıları takımın yeri ile doğru orantılı olacak gibi duruyor. Kötü gidişe son veren bu sonuçla taraftarının gönlüne su serpmiş oldular. Kenar yönetimi de kötü giden takımı toparlama ve maç içinde verilen kararlar ile başarılı bir iş çıkardılar.

Gelelim TOFAŞ cephesine; alınan 2 kötü mağlubiyet sonrası yabancı kalitesinin eksikliğinden bahsetmiştim. Bu maçta bu çok bariz görüldü. Özellikle uzun pozisyonu tam bir felaket. Bu arada kendinden çok daha iyi oyunlar beklediğimiz Muhsin kayıplarda, 7 dakika süre almış, tüm istatistikleri sıfır. Kendini acil oyuna vermesi gerek. Berkan desen hiç farkı yok. Artık belirli bir vasatı tutturmaları gerekirken, tam bir hayal kırıklığı gösterdiler. Takımda olumlu oynayan, mücadele eden tek isim 6 sayı, 8 ribaund, 9 asist ile Berk oldu. Bir de sonradan oyuna giren Mert’in oyunu umut verici idi. Sezon başı hazırlığını çeşitli sebeplerle kötü geçirdikleri çok belli ancak çoğu takım bu durumda ve artık ligin 5. haftası oynandı. Bunun arkasına sığınmak olmaz. Biran evvel toparlanmak gerek diye düşünüyorum. Her ne kadar seyircisiz olsa da Bursa’da Süper Lig’de iki takımımız olması ve derbi mücadelesi bizlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Her iki takımımıza da bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X