Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bursa’da sezon bitti…

Köşe Yazısını Dinle

İlk maçı İzmir de kıl payı kaçıran Frutti Extra Bursaspor, Bursa’da oynanan ikinci maçta Pınar Karşıyaka’nın yanına hiç yaklaşamadı. Oyunun başından itibaren maça çok iyi hazırlanmış her pozisyonda 2-3 alternatifi olan skorer oyunculardan kurulu Ufuk Sarıca’nın takımı ligde pek yapmadığı savunmayı da yapınca adeta Bursaspor’u denize döktü ve turu alıp gitti. Koç Alimpijevic ile geçenlerde yaptığımız sohbette, son zamanlarda takım düşüşte bunu nasıl toparlayacaksınız diye sorduğumda; katılmıyorum bunu söyleyenler basketboldan pek anlamıyorlar demişti ancak kimin basketboldan daha çok anladığı ortaya çıktı.

Son iki ayda hep aşağıya doğru giden takım ivmesi, play-off’ta yükselmesi gereken oyuncu form durumlarının tam aksi olması, uzatma öncesi son topa getirilen ilk maç dahil, kimsenin hatırlamak istenmeyecek ikinci maçın çok kötü performansları ile sezon noktalanmış oldu. Yazılacak çok şey var ancak kısa bir geçmişi olan bu kulüp ve sponsoruna önce bu heyecanları yaşattıkları için teşekkür edilmeli ancak şapkayı öne koyup gerçekleri de görmek lazım.

Kadro derinliği ve kalitesi eğer yarı final ve final hedefleniyorsa bu takımın çok üstünde olması gerek.

Onuralp’in yükselen ve son zamanlarda transfer şu bu derken düşüşe geçen performansı ve bunun iyi yönetilememesi, Needham’ın handikapları ve yaş alması, uzun rotasyonu, bazı oyuncuların istikrarsız oyunları konuşulmalı. Seyirci olarak eksik yok fazla varken, daha iddialı bir takımı oluşturmanın yollarını aramak gerek.

Öte yandan Tofaş da hatırlamak istemeyeceği ilk maç sonrası Bursa’da çok iyi mücadele ettiği ikinci maçta da Fenerbahçe Beko’ya pek rakip olamadı ancak taraftarına güzel bir maç izlettirdiler. Play-off’ta kısa pozisyonundan bu kadar kötü oyunlar olacağı söylense son 3 aya bakarak kimse buna inanmazdı ama maalesef tüm kısalar son iki maçı berbat oynadılar. Uzun olarak Toure her iki takımada bakıldığında serinin açık ara en iyi oyuncusu oldu. Kendisini eleştirenlerden birisi olarak onu gösterdiği gelişim için tebrik ediyorum. Enteresan olan iyi faul atan bu oyuncunun hiç şutu düşünmemesi. Eğer bunun üzerine çalışırsa çok daha tutulamaz bir oyuncu haline gelir. Ha o zaman burada kalır mı? O da bilinmez.

Manek’in özellikle ikinci maçtaki oynama iştahı süperdi ancak savunması sıfır, daha doğrusu hiç savunma yapmıyor. Ne yapıp edip bunu bir vasata getirmesi gerek. Hele Eurolig’de oynamayı düşünüyorsa bu savunması ile oynaması mümkün değil. Çok iyi bir şutör devam edilirse ligi de tanıdı. Çok daha faydalı olacaktır.

Tofaş’ı, Orhun Ene dokunuşu ile son aylarda yaşattığı heyecanlar ve bir ara kâbusa dönebilecek durumdan buralara gelerek taraftarları ile tekrar kucaklaştıkları için kutlamalıyız. Rakip Fenerbahçe’de giren çıkan, kadroya girmeyen kime baksan çok iyi malzeme. Eurolig sertliğinde yaptıkları savunma ile güle oynaya turu geçtiler. Son maçta oyun ne zaman sıkışsa kritik hücumu kullanacak doğru oyuncuyu buldular. Çok kapasiteli kadroları var. (tabii ona göre de bütçeleri) Sonuçta yıllar sonra iki Bursa takımımız BSL’de bizlere play-off heyecanını yaşattılar ve kendilerinden daha iyi iki takıma elendiler. Seneye daha iyisi olması dileğiyle. Bursa olarak bu sezonu noktalamış olduk.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X