Altan Kutucu
Altan Kutucu

Bursaspor şampiyo…

Geçtiğimiz hafta basketbolda şehrimizin zafer haftası oldu. Üst iki ligde yer alan takımlarımız çok kritik maçlarını kazandılar ve önemli virajları dönmüş oldular. TBL’de Bursaspor, son 3 senede olduğu gibi özellikle bu sezonda da en istikrarlı ekip. Geçen hafta sonu oynadığı ve 91-76 kazandığı Konyaspor maçı ile sıralama da ikinci OGM Ormanspor’dan 4 galibiyet ve averaj üstünlüğü ile önde. Bu ne demek; kalan 5 maçta sadece 1 galibiyet Bursaspor’u özlediği ve sonuna kadar hak ettiği Süper Lige çıkaracak. Kalan maçları kiminle oynayacağı artık hiç önemli değil sadece alacağı 1 galibiyet Bursa’ya yeni bir Süper Lig takımı kazandıracağı gibi ülke basketbolu için de çok önemli bir nefes olacak. Özellikle taraftarları ile büyük bir renk getireceklerinden kuşkum yok. Bu gelinen noktada şimdiden önümüzdeki sezonun planlamaları yapılmaya başlanmalı, sponsor konusu acilen halledilmeli. Zira Süper Lig’de oynamak ve bu ekonomiye ayak uydurmak çok zor. Önümüzdeki Uşak, Trabzon, Sakarya örneklerinden muhakkak ders alınmalı ve işler son dakikaya bırakılmamalı. Bu takıma hep inanan başta müthiş taraftarı, şube sorumlusu  Sezer Sezgin’i, Genel menajer  Nedim Yücel’i, koç Arda Vekiloğlu ve teknik ekibini, çok büyük özveri göstererek oynayan tüm oyuncuları tebrik ederim.

Bu takım Bursa’ya çok yakışıyorTahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz Tofaş ise, Kadji’nin attığı son saniye üçlüğü ile bu senenin iyi kadrolarından birine sahip Türk Telekom’u 85-82 yenerek, 3. sıradaki yerini korudu. Maçın 3. çeyreğinin ortasında 15 sayı öne geçip, bitime 3 dakika kala 9 sayı geriye düşmek ve buradan maçı kazanmak tam bir mucize olduMuhsin, Yiğit ve Berkan’ın oyuna ve takıma katkılarını çok olumlu buldum. Ancak, son haftaların başarılı ekibi Gaziantep’in çıkışı devam ediyor. 13 Nisan’da Bursa oynanacak Gaziantep maçı büyük olasılıkla lig 3.’sünü belli edecek. Bu arada geçen hafta antrenmanda sakatlanarak sezonu kapatan Garrett için herkes çok üzüldü. Maçta da görüldüğü gibi bu pozisyonda sıkıntı yaratacak bir durum oluştu. Bunun üzerine bu hafta içinde Birleşik Amerikalı Milli Guard Travis Trice ile anlaşıldı. Umarım takıma çabuk uyum sağlar, bu sıkıntılı süreç hemen atlatılır ve takım ritmini bir an evvel bulur. Geçen haftanın TBL’de bir diğer önemli galibiyeti de her zaman sempati ile izlediğim kendi yağı ile kavrulmaya çalışan takımımız Finalspor’dan geldi. Yalova deplasmanında 25 sayı geriden gelerek kazanılan 87-83’lük inanması zor maç ve toplamda ulaşılan 10 galibiyet çok önemli bir başarı. Kalan 5 maçta en yakın rakibine 3 galibiyet fark atan Finalspor’un korkulu rüya görmeden ligi bitireceğini düşünüyorum. Bu takımın bu zor ligde mücadelesine büyük destek veren başta İhsan Başkan, idari kadro, teknik ekip ve oyuncuları da kutlamak ve alkışlamak Bursalı basketbolseverlere düşüyor.

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X