Altan Kutucu
Altan Kutucu

Cevat Soydaş Turnuvası ve Harlem Wizards

Geçen hafta Bursa’da bu sezonki Tofaş’ın vitrine çıktığı 17. senesi oynanan Cevat Soydaş turnuvası vardı. Turnuvayı finalde Gaziantep’i yenen Tofaş kazandı. Yeni transferlerin isabet oranın yüksek olacağı izlenimi verdiği 3 maç izledik. Tabii karar vermek içi daha çok erken. Geçen sene de Trabzon’da izlediğimiz Kadji, 11.6 sayı, 6,7 ribaund ve 3 asist ortalamaları ile turnuvada takıma çabuk adapte olacağını gösterdi. Owens ise 11 sayı ortalama yakaladı. Ribaund konusunda biraz eksik göründü ancak daha çok yeni uyum sürecinde muhakkak faydalı olacak. Morgan da, 14.6 sayı 3,3 asist ortalamaları ile verimli bir performans sergiledi. Uyum sürecini aşınca daha faydalı olacaktır. Geçen yıldan kaldığı yerden devam eden Mejia, yine takımın lideri görünümündeydi. Bu turnuvada 12 sayı, 4 ribaund ve 3,6 asist ortalamaları ile oynadı. Yeni gelen transferlerde tam bir 5 numaralı oyuncu olmaması ve basketbolun artık bu tip oyuncularla oynanmasının da etkisiyle tercihlerin böyle yapılması Muhsin için büyük şans olacak gibi görünüyor. Koç Orhun Ene’nin de yine gençlere şans vereceği ve inandığı bu turnuvada görüldü. Özellikle Yiğit sezona çok iyi bir başlangıç yaptı. Kadir, Berkan ve Mert iyi yoldalar. Yine geçen sene olduğu gibi oyun kurucu sakatlığı Tofaş’ın yakasını bırakmıyor. Yeni transfer Pierria Henry turnuvanın ilk maçında sakatlandı. Sezonun ilk veya 2. maçına yetişebileceği söyleniyor. Yine Crocker’in zamansız sakatlığı yüzünden 2 aylığına 2 numaralı pozisyon için İspanya’nın Montakit Fuenlabra’da takımında da forma giyen Sırp şutör İvan Pauniç ile anlaşıldı. Gelelim bazı eksik gördüğüm idari konulara;

En başta seyirci hiç yoktu. Burada birkaç faktör öne çıkıyor. Tanıtım hiç yapılmadı, şehrin belli başlı yerlerinde ve AVM’lerde muhakkak afişler ile destek yapılmalıydı. Aynı tarihlerde üst düzey bir bayan voleybol turnuvası da oynanıyor olması ve son gün final maçının saatinin futbol derbi müsabakası ile çakışması seyircinin ilgisini azalttı. Bu maçın saatinin ayarlanması ve organize edilmesi gerekirdi. Bursa’da her sporu izlemek isteyen sporseverlerin olabileceğini de unutmamak gerek. Maçlar ücretsizdi. Bu olmamalı, en azından adına turnuva düzenlenen Cevat Soydaş’ın anısına saygısızlık. Ben taraftar olsam ücretsiz  maça gitmem bedava demek değersiz demektir. Uluslararası bir turnuva bu. 2 tane yabancı takım var. Turnuvayı bu kadar değersizleştirmeye gerek yok diğer bir konu takımların turnuvaya verdiği ciddiyet, Gaziantep ,Paok ve Giresun takımlarının antrenman formaları ile oynamaları seyreden az bir basketbolsever de olsa bu kişilere saygısızlık bu turnuva böyle oynanacaksa hiç oynanmasa daha iyi daha saygın daha organize bir turnuva olmalı.

Turnuvada bir başka konu da hakemler ve yeni uygulanmaya başlayan bazı yorumlardı. Faul atışı izlemekten yorulduk. Devamlı sportmenlik dışı faul ve teknik faul çalınması, bu sporun ruhuna yakışmıyor. Hakem, otoritesini teknik faul vererek değil, adil yönetim ve doğru düdükler çalmakla sağlamalı. Kimse bu kadar serbest atış izlemekten hoşlanmaz. Bu seneki yorumda Yugoslav faulü dediğimiz hızlı hücumu kesmek için yapılan faullerde artık sportmenlik dışı olarak çalınacak. 1 periyotta takımın 4 faulünden sonra atış yapılması ve oyuncuları 5 faul hakkı varken bunlardan feragat edip bir taktik faul yapmasının oyuna olan zararı ile şimdiki uygulama arasında olumlu bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Sadece atmosferin gerginleşmesi artacak ve hakemler daha çok konuşulacak.

Turnuvayla ilgili hissiyatımı ve eleştirilerimi yazdım. Şimdi de övgü bölümüne geçelim;

1 Ekim Pazar günü Tofaş’ın sezon açılışı, takımın tanıtımı yapılacak ve Harlem Wizards (Harlem siharbazları) gösteri yapacak. Mutlaka izlenmesi gereken bir şov. Biletler bitmeden hemen alın derim. Harlem Wizards ekibi 30 Eylül günü Tofaş Mustafa Koç Spor Salonu’nda 2 seans olarak altyapı oyuncuları ile sohbette buluşacaklar. Bir müjde de, Tofaş’ın efsane oyuncusu David Rivers açılışta bulunacak. Bravo bu organizasyonu yapanlara. Yeni sezon hayırlı olsun.

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X