Altan Kutucu
Altan Kutucu

Cevat Soydaş’ı unutmadık…

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’da çarşamba turnuva başladı biz de Cevat abimizi ile anılarımızı bir kez daha hatırladık. Onu çok özlüyoruz, unutmamız çok zor.

Turnuvaya gelirsek; adı üstünde hazırlık maçı… Koçlar bazı şeyler deniyor, oyuncular forma girme, yer kapma savaşında, hakemler hazırlanıyor… Dolayısıyla bir lig maçı ile uzaktan yakından kıyaslanamaz ancak bize bu sezon ile ilgili ipuçları veren bir turnuva oluyor.

Esas değinmek istediğim konu; salonun kullanım durumu… Neresinden bakarsan bak, bir eziyet… Yüksek ve tehlikeli merdivenler, kullanışı çok zor alanlar, saha içi koltuklar için yakın bir geçiş olmaması ve kullanacakları alanların uzak olması…

Buralara epey iyi bir ücret ödeyenlerin, bu muameleyi görmemeleri gerekiyor. Otopark zaten büyük sıkıntı. En azından otoparktan saha içine bir geçiş ve orada koltuğu olanlara yakın bir kullanım alanı olması gerek.

Tofaş Kulübü, VİP koltukların üzerine loca yapmayı teklif etmiş. Arkasında özel otopark alanı da olan ama nerede? Gençlik ve Spor’dan anında “istemeyiz” ve her güzel şeyde olduğu gibi kabul etmeme durumu.

Danışman Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanımız, “Türkiye’de bir ilk olsun, salonun işletmesi Tofaş’a verilsin demiş” (güzel bir bakış açısı), Tofaş da hemen büyük bir heyecanla “olur” deyip projeler hazırlamaya başlamış ama başına geleceği bilmeden… Yine Gençlik ve Spor’dan astronomik bir ücret istenmiş…

Olacak iş değil… TBF Başkanı danışman değil mi? Öneriyi getir ama destekle, engelleyenleri aş… Göstermelik bir heves ve sonuç yok. Danışman ve başkan olarak koy ağırlığını madem… Ülkede bir ilk olacak, verilsin Tofaş’a… Bu rakamları isteyenlere “dur” de… Neyin kafası bu… Spora destek mi köstek mi olacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı da anlamak mümkün değil.

Şu anda ülkedeki en kullanışsız, en garabet salon Bursa’nın salonu… En kısa zamanda düzgün ve işleyen bir salon haline getirilmeli. Madem siz beceremiyorsunuz verin Tofaş’a yapsın. Ülke basketboluna bir örnek olsun… Tofaş bunun için çok hevesli ve ihtiyaçların farkında. Açın önünü bu işin… Bursa bu garip salondan kurtulsun, örnek gösterilecek bir salon haline gelsin. Burada Avrupa Kupası oynuyor iki takımımız. Gelen insanlar bu haliyle salonu görüyor ve hayretlere düşüyorlar… Taraftara saygınız varsa ve ülke basketboluna örnek olmasını istiyorsanız, bir an evvel Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, kupa törenlerinin en önde geleni (Başka zaman ara ki bulasın) Bursalı TBF Üyesi ve ilgili makamlar bu işe el atın artık.

Turnuva cumartesiye kadar devam ediyor… Gelin bu yazdıklarımı göz önüne de alarak izleyin… Bir de diğer şehirlerdeki salonları göz önünüze getirin… Bakalım kendinizi Bursalı olarak nasıl hissedeceksiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X