Altan Kutucu
Altan Kutucu

Çıkmadık candan umut kesilmez…

Köşe Yazısını Dinle

FIBA 2023 Dünya Kupası için mücadele eden A Erkek Milli Takımımız belki de mucizelere kalan son şansı için önce cuma sonra pazartesi akşamı çok kritik iki maça çıkacak. Önce İstanbul’da cuma akşamı son zamanların yükselen ülkelerinden Belçika ile oynayacağız, sonra da deplasmanda Sırbistan ile.

Bilindiği gibi Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon İspanyayı grupta farklı yenen Belçika’yı bir gün sonra çok iyi oynayan Millilerimiz farklı yenmişti. Ancak şartlar çok bugün çok farklı o günkü ilk 5imizden hiçbir oyuncu bu maçta oynamayacak, çünkü kadroda yoklar. Aksine Belçika aynen sahada yer alacak (NBA oyuncuları yok ancak bizim beceremediğimiz Eurolig oyuncularına izin alma konusunu becerebiliyorlar) ve grupta çok ama çok zor 4 maçımız var.

İlk 3 için üstümüzde bizden 1’er galibiyet fazla, 2 kez oynayacağımız Belçika ve onların sahasında oynayacağımız Sırplar var. Diğer taraftan Yunanlılar 2 maç kaybetseler bile aynı sayıya ulaşıyoruz, ikili averaj ile onlara da geçiliyoruz. Sahamızdaki grubun lideri Letonya maçı ki çok zor bir oyun, kazanırsak ve 4te 4 yaparsak belki bir şansımız olabilir. 3 galibiyet alırsak ve sonuçlar istediğimiz gibi mucizevi olursa bir ihtimalimiz olabilir, ancak bu bile zor ihtimal.

Sonuçta eksik oyuncularımız ile bu 4 maçı alabileceğimizi söylemek çok ama çok iyimser bir tahmin olacak ama bizim çocukların mücadele etmelerini ve savaşmalarını istemek ve bunu görmek hepimizin dileği. Formda Wilbekinin nasıl bir katkı vereceği merak ediyorum. Ayrıca Onuralp Bitimin artık Milli Takım forması ile de bir patlama yapmasını bekliyorum.

FİBA ile Eurolig arasındaki güç gösterisi artık kabak tadı verdi. Her iki taraf basketbola verdiği zararın farkına varmalı. Zira futbol, voleybol gibi büyük organizasyonlarda böyle bir sıkıntı yok.

Bu arada sosyal medyada basketbol maçlarının bahis oranları ve bunlar üzerinden oynanan ve elde edilen haksız kazançlar, bunların bazı hakemler tarafından organize edildiği, bu işin başında hakem yöneticilerin olduğu gibi epey çok teyide muhtaç bilgiler ile çalkalanıyor. Bunların doğru olduğuna inanmak istemiyorum ama hiç yenilir yutulur iddialar değil. Bu konu camia da ilgi ile takip ediliyor. Aldığım bilgiye göre durum Federasyon tarafından savcılığa intikal ettirilmiş. Bir an evvel sonuca bağlanıp oynanmakta olan lige şaibe düşürmemek herkesin görevi olmalı. Varsa doğrular ortaya çıkmalı, eğer bunların aslı astarı yoksa bu da acil şekilde açıklanmalı ve bu konuşulan isimler töhmet altında bırakılmamalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X