Altan Kutucu
Altan Kutucu

Çılgın bütçeler…

Bu sezon ilk kez 18 takımla oynanan THY Euroleague’de mücadele eden takımların tahmini bütçeleri bir göz atarsak… (Euro olarak) Fenerbahçe Beko 30 milyonluk bütçeyle listenin 6. sırasında yer alırken Anadolu Efes ise 24 milyon ile 8. sırayı Maccabi Fox ile paylaştı. Listenin başında ise 41 milyon ile kadrosunda NBA yıldızlarının da yer aldığı İspanyol takımı FC Barcelona  yer alıyor. 2-CSKA Moskova 40,7 milyon, 3-Real Madrid 40 milyon, 4-Khimki Moskava 33,3 milyon , 5-AX Armani Milan 31 milyon, 18. ve son sırada ise 8,3 milyon ile Kızılyıldız yer alıyor.

Ligde en çok ücret alan oyuncular ise şöyle: (Euro olarak) 1- Νikola Mirotic (FC Barcelona) 4,9 milyon, 2-Alexey Shved (Khimki) 3,6 milyon, 3-Edy Τavares (Real Madrid) 2,7 milyon, 4-Nando De Colo (Fenerbahçe) 2,4 milyon, 5-Shane Larkin (Anadolu Efes) 2,33  milyon, 6-Nick Calathes (Panathinaikos) 2,3 milyon, 7-Jan Vesely (Fenerbahce) 2,2 milyon, 8-Sergio Llull (Real Madrid) 2 milyon, 9-Timofey Mozgov (Khimki), Sergio Rodrigez (Milan), Alex AbrinesCorry Higgins (FC Barcelona), Kostas Sloukas (Fenerbahçe) 1,8 milyon maaş alıyorlar.

8. maçları geride bıraktığımız THY Euroleague’de 2’şer mağlubiyetli 6 takım var. En dikkat çeken başlangıcı yapanlar: Maccabi FOX, Khimki Moskova, Armani Milan diğer 6’şar galibiyetli takımlar ise CSKA Moskova, FC Barcelona ve Anadolu Efes. En ilginç durun ise lige çok kötü bir giriş yapan Fenerbahçe Beko’nun önlenemez düşüşü ve daha şimdiden 6 mağlubiyet alması. Oluşan sıralama bu sezonun çok zorlu geçeceğinin adeta bir kanıtı.

NBA’ye gelirsek: Yeni sezon başladı ve kulüplerin bu yılki maaş bütçesi de rekor seviyeye ulaşarak 3,7 milyar Dolar’ı buldu. Oyuncularına en çok maaş ödemesi yapacak olan kulüp ise Portland Trail Blazers. Batı Konferansı temsilcisinin bu yılki toplam maaş bütçesi 145 milyon Dolar. Portland’ı 139 milyon Dolar ile Golden State Warriors ve 138 milyon Dolar ile Houston Rockets takip ediyor. NBA’de mücadele eden 30 takım içerisinde en düşük maaş bütçesine sahip ekip ise 104 milyon Dolar ile Atlanta Hawks. NBA’deki ortalama takım bütçesi 125 milyon Dolar.

Ligdeki en yüksek ücret alan oyuncu ise Golden State Warriors‘tan Stephen Curry. 2017 yılında Golden State ile 5 yıllık toplam 201 milyon Dolar değerinde bir sözleşme imzalayan 31 yaşındaki oyuncunun bu yıl Golden State‘den alacağı maaş 40,2 milyon Dolar. Curry’i 38,5 milyon Dolar ile Oklahoma City Thunder‘dan Chris Paul ve 38,17 milyon Dolar ile Houston Rockets’tan Russell Westbrook izliyor. NBA’de en çok ücret alan 30 ismin toplam maaş bedeli ise 968 milyon Dolar ile neredeyse 1 milyar Dolar seviyesine ulaşmış durumda.

Tekrar görüşmek üzere.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X