Altan Kutucu
Altan Kutucu

Çok yazık oldu!

Köşe Yazısını Dinle

Frutti Extra Bursaspor dün akşam İzmir’de oynanan oyuna felaket kötü başladı. Genelde her takımdan çok fazla sayı yiyen Pınar KSK, buna iyi konsantre olarak aşırı sert savunma ile başladığı maçta, hakemlerin de faul çıtasını yüksek tutmasıyla birlikte ilk devre farkı bir ara 16 sayıya kadar çıkardı. Kulüp play-off tecrübesi burada önemli faktör olarak ortaya çıktı. Play-off oynamak çok farklı bir şey, ligde oynanan oyunun 2-3 seviye üstüne çıkmak gerek. Ancak başta 22 sayı, 5 ribaunt ile müthiş oynayan Yiğitcan’ın takımı oyunda tutması, Koç Alimpijevic’in maça asılarak kazanmayı çok istemesi ile 3. periyotta takım geri döndü. Bu arada bir maçta yaşanabilecek her tür aksiliği yaşadıklarını da unutmayalım. Needham’ın önce sakatlık pozisyonu ve yine çok ucuz aldığı fauller, Onuralp’in sakatlanması ve hiç katkı verememesi, neredeyse tüm takımın uzun süre 4’er faul ile oynaması, burada neden kadro derinliği diyoruz çok net ortaya çıktı.

İki buçuk saati geçen uzatmalı maç sonrası, yaşanan sakatlıklar, seyahat, salı akşamı Bursa’da kapalı gişe oynanacak çok zor atmosferde bir maç, kazanılırsa 2 gün sonra tekrar İzmir de 3. maç. Tur geçilirse hemen başlayacak bu defa 5 maçlık yarı final serisi. İşte rotasyonu fazla takımlar bu tür serilerde bu yüzden avantajlı oluyor. Bu ligde yarı final, final oynayacaksan kadron buna göre olmalı. Bu çok net play-off’ta ortaya çıkıyor. Sempatik ve çok başarılı sponsor firmamızın bunu muhakkak değerlendirmesi ve buna uygun kadro desteği vermesi gerek. Maça dönersek, Clemmons’un 18 sayı, 8 ribaunt, Andrews’in 16 sayılık katkıları çok önemli idi. Özellikle uzatmaya kalmadan Andrews’in bulduğu bomboş üçlüğün kaçması çok yazık oldu. Dudzinski yine çaktırmadan 10 sayı, 7 ribaunt yaptı.

KSK’da McCollum uzatma da sazı eline alarak maçı takımına kazandıran oyuncu oldu. Hakemlerin çıtayı yüksek tuttukları maçta ev sahibi avantajı diye bazı verdikleri kararlarda büyük sıkıntı vardı. Özellikle Zac’e çalınan faul ve itirazına verilen teknik faul, Yiğitcan’a çalınan 5. faul kesinlikle verilmemeli. Rakibe düz olarak sıçrayan oyuncunun rakibe temas etmesi rakibin sorunudur. Rakip kendini kaçırması gerek. Sonuçta bu bir temas oyunu, çıtayı bu kadar yüksek tuttuğunuz maçta bunlar çalınmamalı.

Salı akşamı, Onuralp’in sakatlık durumu burada çok önemli bir faktör, umarım oynayabilir. İlk maçta yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen o atmosferde geri adım atmayan Frutti Extra Bursaspor, salı akşamı maçı kazanmak için her şeyini ortaya koyacaktır. Bundan hiçbir şüphem yok. Yine müthiş bir play-off mücadelesi bizleri bekliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X