Altan Kutucu
Altan Kutucu

Daçka büyük iş başardı…

Köşe Yazısını Dinle

Mütevazı bütçe, tecrübeli ve başarılı bir koç, uyumlu ekibi, doğru seçilen yabancılar, Türk oyuncularda tecrübe ve gençliğin birleşimi ile en nihayetinde bu zor ekonomik koşullarda sponsoru bile olmayan Darüşşafaka basketbol takımı İNG Basketbol Süper Ligi’nde ikinci sırada.

Her ne kadar İspanya liginde bu sezon son sıralarda olsa da FİBA Şampiyonlar Ligi’nde geçen yılın şampiyon Burgos’u 3. maçta deplasmanda yenip son 16’ya kalarak büyük iş çıkardı. Bu başarıda en önemli pay kuşkusuz bu zor şartlarda kulübü idare eden yönetim kurulunun, ancak parkeye indiğimizde, Koç Selçuk Ernak çok doğru bir strateji ile takımını yönettiği görülüyor. (bu arada Bahçeşehir Koleji’nde bu sezon özellikle Avrupa’da çok başarılı işlere imza atan, İspanyol bir koç tarzı ile kardeşi Erhan Ernak’ın da hakkını teslim edelim. Anlaşılan bu aile koçluk konusunda epey mahir). Şampiyonlar Ligi’nde Son 16’da; J grubu; Tofaş, Manresa, Treviso, ve Darüşşafaka’dan oluşurken, I Grubu’nda; Galatasaray Nef, Ludwigsburg, Hapoel Holon ve Dijon ile mücadele edecek.

Pazar günü Bursa’da oynanan Tofaş-Darüşşafaka lig maçı çok enteresan geçti. Daçka çok iyi götürdüğü maçı 3. çeyrek sonunda çok gereksiz bir şekilde 2. teknik faulünü alarak atılan koç Selçuk Ernak sonrası takımın ritmini kaybetmesi ve İspanya seyahati yorgunluğu birleşince 4. çeyreği 27-5 geride bitirerek 81-65 kaybetti. Böylece Tofaş kendini üst grubun yakınında tutmuş oldu.

Galibiyette yapılan iyi savunma ve Yiğit’in ekstra oyununun etkisi büyüktü. Bu sonuçla ligdeki her iki maçın farkları eşit oldu, olası bir galibiyet eşitliğinde 2. devre oynanacak Afyon maçları yine çok önem kazanacak gibi duruyor. Bu iki takım bugün saat 20.00’de Bursa’da Şampiyonlar Ligi son 16,  J grubu ilk maçında bir kez daha karşılacaklar. Umarım bu kritik maçta daha kaliteli bir basketbol izleriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X