Altan Kutucu
Altan Kutucu

Denize döktük…

Köşe Yazısını Dinle

Önce 9 Eylül 1922 İzmir’de sonra 2 Ocak 2024’te, hem de evleri Selanik’te, öyle böyle değil TOFAŞ 2024 yılına fırtına gibi girerek PAOK’u resmen denize dökerek (63-95) seride 1-0 öne geçti.

Kimi öne çıkarsam ötekilere ayıp olur. Bu sezon takım halinde ilk kez bu kadar konsantre gördüm TOFAŞ’ı. Savunma dersen savunma, hücum zaten harika. İnanın frene basmasalar 120 sayı atıp 40 sayı fark olacaktı. Bu sezon çok inişli çıkışlı bir grafik çizen takıma Koç Ene hiç inancını kaybetmedi. Her maçtan sonra daha iyi olacağız, olmalıyız mesajını verdi ve sonunda takım PAOK’a patladı ve bu sezon ki en önemli kırılma maçında en iyi oyununu oynadı. Takımı bu maça hazırlayan tüm ekibi de ayrıca kutluyorum. Oynanan oyun ve galibiyet bundan sonraki maçlar için büyük özgüven verecektir.

Yönetim olarak ince eleyip sık dokudular, çok araştırdılar ki bu saate iyi bir 1-2 numara oynayan oyuncu bulmak zor ama sonunda geçen yılki gibi nokta atışı isabet ile hem kulübe yabancı olmayan, hem ligi tanıyan Marcus Denmon tercihi cuk oturdu. Takıma hemen büyük katkı verirken, Koç’un seçeneklerini ne kadar çok arttırdığını da gördük. Bu tercih sonrası Prewitt ve Maye’nin kadroda yer bulmaları artık çok zor görünürken, bir de eleştiri yapmam lazım; artık birkaç yıldır uygulanan çok para harcamadan kadro kuralım, risk içeren oyuncuları alıp iyi çıkmazsa değiştiririz mantığını terk etmenin zamanı geldi geçiyor. Hem zaman hem boşa giden paralara yazık.

Gelelim Bursa’daki rövanş maçına; 9 Ocak Salı akşamı kimselere söz vermeyin, muhakkak maça gelin. Zira hiç olmadığı kadar taraftar desteğine ihtiyaç olacak. Böyle felaket bir yenilgi alan takım aşırı bilenerek bu maça gelecek ve çok sert bir maç olacaktır. Zira kazanırlarsa son maç orada ve avantaj onlara geçer. TOFAŞ olarak bu büyük farkın rehavetine kapılmadan aynı ciddiyette ve seri 0-0 gibi oynamak çok önemli. Zaten kadrolara bakarsak TOFAŞ kesinlikle daha iyi takım. Bu tur geçilirse bir üst grup sonra 4’lü final yolu açık olacak. Bu sonuç kulüp için önemli olduğu gibi oyuncuların önümüzdeki yıllardaki kariyerleri içinde çok önemli bir gösterge olacak. Şimdi ligde İstanbul’da oynanacak Galatasaray maçı sonra PAOK maçı, hız kesmeden bu çıkışı devam ettirme zamanı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X