Altan Kutucu
Altan Kutucu

Euro Cup ve uzatma…

Şehrimizin 7Days Euro Cuptaki temsilcisi Tofaş, çarşamba akşamı evinde iyi oynadığı ve yine bir uzatma sonucu kaybettiği Lokomotif Kuban maçı sonrası gruptan çıkma şansını 11 Aralıkta  Bursada yapacağı Limoges karşılaşmasına bıraktı. Hatırlayacağınız gibi, Tofaş, Alba Berlinde uzatmalarda mağlup olmuştu. Limogesde ilk maçtaki 8 sayılık yenilgiye rağmen, Fransız takımının kaybettiği Gdynia maçı, ekibimizin şansı oldu… Bursa’daki kritik maç, bir sayı fark ile kazanılsa bile, bir üst tura kalınacak. Bu zamana kadar grupta oynanan 8 maçta Tofaş’ın hücum olarak bir sıkıntısı görülmedi. Grubun en iyi takımlarına uzatmada kaybetmek ve sonuna kadar mücadele etmek çok güzel ancak bir üst turda iş yapmak isteniyorsa savunma tarafını arttırmak şart. Özellikle kendi sahasında oynanacak maçlarda bu çok önemli bir faktör olacak. Çarşamba akşamki mücadeleye gelirsek; son maçlarda ligde ve Avrupa’da formunu yükselten Garrett, çok iyi performans gösterdi. Takımın lideri olarak öne çıktı ve üstüne koyarak devam edecek gibi duruyor (25 sayı, 9 asist). Weems ise kendinden beklentileri karşılamaya başladı. Her maçta bu istikrarını sürdürmeli (20 sayı). Kadji, çok iyi başladığı maçta çok kolay fauller yaparak kendini koruyamadı ve erken faul problemi yüzünden oyun dışı kaldı (19 sayı.) Artık şu basit hataları en aza indirmesi gerek demekten dilimde tüy bitti. Mejia da, yine gerekli katkıyı vererek takımın en güvendiği ve istikrarlı oyuncusu olduğunu gösterdi (18 sayı, 8 asist.) Harper’daki form düşüklüğünüdevam etmesi düşündürücü. Biran evvel toparlanmalı ve takıma katkıyı arttırmalı.

Hafta sonu Fenerbahçe geliyor

Pazar günü saat 17.30da Bursada, ligin yenilgisiz lideri, Avrupa’nın en iyi kadrolarından birine sahip Fenerbahçile oynanacak maç, tam bir basketbol şöleni olacak. Ligin daha başı olsa da hem takım hem de oyuncular için tam bir final maçıOyuncunun kendini göstermesi için çok büyük bir fırsat. Özellikle son maçlarda biraz kıpırdanan Withey için bulunmaz bir şans olacak. Kendi geleceğini çizeceği bir karşılaşma. Aynı şeyler Harper için de geçerli. Bu maç bir anda her şeyi unutturabilir, bunu iyi değerlendirmek lazım. Basketbolseverlerin, çok fazla ilgi göstereceğini ve tek bir koltuğun bile boş kalmayacağını umut ediyorum. Zira bu oyuncuları ve koç Obradoviç’canlı izlemek ve geçen sene bu takımla final oynayarak çok büyük iş yapan Koç Orhun Enenin, büyük bir bölümü değişen takımının maçını izlemeyen çok şey kaybeder.

 Haftaya görüşmek üzere.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X