Altan Kutucu
Altan Kutucu

Eurobasket 2017

Final aşamasının İstanbul’da  oynanacağı Avrupa Basketbol Şampiyonası’na çok az bir süre kaldı. 31 Ağustos-17 Eylül arasında 6’şar takımlı 4 grupta oynanacak şampiyona, 4 ülkede paylaştırıldı.

Gruplar şöyle:

A Grubu (Finlandiya-Helsinki): Finlandiya, Polonya, Yunanistan, Fransa, İzlanda, Slovenya

B Grubu (İsrail-Tel Aviv): İsrail, Ukrayna,  Litvanya, Gürcistan, İtalya, Almanya.

C Grubu (Romanya-Cluj): Romanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Karadağ, Macaristan

D Grubu (Türkiye-İstanbul): Türkiye, Büyük Britanya, Letonya, Belçika, Rusya, Sırbistan

D Grubu maçları Ülker Sports Arena’da olacak (1 Eylül’de başlayacak)

Grup aşamaları 7 Eylül’de tamamlanacak, 9 Eylül’de gruplarında ilk 4 sırayı alan takımların katılacağı 2. tur ve finaller İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak. 2.tur eşleşmeleri ise D1-C4 , D2-C3 ,D3-C2 ,D4-C1 şeklinde olacak yani ilk 4’te yer alırsak Romanya grubu ile eşleşeceğiz. Tabii ki, ilk grupta üst sıralarda yer almak çok önemli. Bu da nispeten daha zayıf rakiplerle oynamak demek.

Koç Ufuk  Sarıca ve yeni Federasyonun ilk ve çok önemli bu sınavında takımımızın nasıl bir performans göstereceği herkes tarafından  merak konusu. Özellikle liglerde Türk oyuncuların süre alamamasından dolayı takımda lider ve skorer oyuncu eksiği had safhada. Oyuncularımız bu kalan kısa sürede oynanacak hazırlık maçları ile kendilerine olan özgüveni sağlayabilecekler mi, bu süre alamamadan dolayı olan maç eksiği nasıl kapanacak? Bunlar hep bir soru işareti. Ülkemizde yapılan şampiyonalarda hep başarılı sonuçlar elde ettik, saha ve seyirci avantajını her zaman lehimize kullandık ancak o takımlar da  daha yetenekli oyuncular oynuyordu ve kendi takımlarında sorumluluk alan oyunculardı. Önce Ömer Aşık’ın sakatlığı ve tedavi sürecinin uzaması, dolayısıyla hazırlık döneminde olamayacak olması sebebiyle  kadrodan çıkarılması. Geçtiğimiz hafta da Ersan İlyasova’nın da gelmeyeceğini bildirmesinden sonra en tecrübeli ve 2 uzun oyuncumuzun olmayacağı (Ersan’ın bu kararın sorgulanması ve  ceza verilmesinin gündeme gelmesi gerek diye düşünüyorum. Bu Milli görev öyle yorgunum deyip gelmemek olmamalı) bu şampiyonada savunma olarak en iyisini yapacağımızdan kuşkum yok. Ancak hücum olarak endişelerim çok. Hazırlık dönemini ne kadar iyi geçirirsek bu da hücum performansımıza o kadar yansıyacak. Seyirci desteğini de arkamıza alarak maçlarda coşku ile hücumda performansımız artabilir. Turnuva ilerledikçe kendimize olan inancımız ve özgüvenimiz daha iyi duruma gelebilir diye düşünüyorum. Ali Muhammed, Cedi ve Sinan takımlarında sorumluluk alan oyuncular. Biraz da ligin 2. yarısında Banvit’te süre alan Furkan. Bunların dışındakiler maalesef figüran pozisyonunda ancak çok iyi bir nesil var. Koç Sarıca’nın işi zor ama umutsuz değil. Bir ekol yaratabilirse uzun yıllar bu takım iş yapar.

Daha önce ülkemizde yapılan şampiyonaları çok başarılı şekilde organize eden Basketbol Federasyonu’nun bu turnuvayı da en iyi şekilde yerine getireceğinden hiçbir kuşkum yok. Basketbolseverleri harika bir turnuva bekliyor. Takımımıza sonuna kadar destek vererek, tüm maçları izleyerek ülkemizde yapılan ve ülke tanıtımımıza çok önemli katkılar verecek bu turnuvayı en iyi şekilde geçirmemiz dileğimle, A Milli basketbol takımımıza başarılar diliyorum.             

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X