Altan Kutucu
Altan Kutucu

Euroleague’de yeni sezon…

Köşe Yazısını Dinle

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Euroleague’de 2021-2022 sezonu geçtiğimiz hafta başladı. Son şampiyon Anadolu Efes ile kupayı 2017’de alan Fenerbahçe Beko’nun ülkemizi temsil ettiği THY Euroleague’de 18 takım mücadele ediyor. Euroleague’de bu sezon 3 takımla temsil edilen ülke; İspanya ve Rusya olurken, Fransa, Yunanistan, Almanya ve Türkiye’den ikişer, İtalya, Sırbistan, İsrail ve Litvanya’dan birer takım mücadele edecek. 34 haftalık normal sezonda ilk 8’e giren takımlar çeyrek finale yükselirken, çeyrek finaller de 3 galibiyete ulaşan takımlar adını Dörtlü Final’e yazdıracak. Ligde normal sezon 14 Nisan 2022’de bitirilmeye çalışılacak. Play-off 6 Mayıs’ta başlayacak. Dörtlü Final; Almanya’da başkent Berlin’de 27-29 Mayıs’ta oynanacak.

Pandeminin devam etmesi nedeniyle Euroleague yönetimi, bu yılda sıkı sağlık tedbirlerinin uygulanacağını ve buna ilişkin protokolü belirledi. Oyuncular, teknik kadro ve hakemlerin aşılarını tamamlamış olması istenirken, Covid-19 geçiren kişi, hastalık karantinası bittikten sonra 180 gün boyunca maçlarda yer alabilecek. Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmeyenler, deplasman maçlarından 3 gün, iç saha maçlarından ise 2 gün önce PCR testi olacak. Ülkelerin getirdiği kısıtlamalardan dolayı rakip takım, söz konusu ülkeye gidemezse karşılaşma ertelenecek ya da tarafsız bir yere alınacak. Bir takım maç listesine Covid-19 nedeniyle 8’den az oyuncu yazarsa, karşılaşma ertelenecek. Normal sezonda herhangi bir maç en fazla 3 kez ertelenecek. Maksimum erteleme sayısına ulaşıldıktan sonra maçın oynanmamasına sebep olan taraf 20-0 hükmen yenik sayılacak. Normal sezon askıya alınırsa, bir sonraki aşamaya son puan durumu baz alınarak geçilecek. Eksik maçı olan takımlar bu maçlarını tamamladıktan sonra son puan durumu ortaya çıkacak.

İlk hafta maçlarında ev sahipleri dokuz maçın sekizini kazandılar. İsrail’deki kapalı gişe Menorah Mivtachim Arena’da Maccabi Playtika taraftarlarının müthiş enerjisi, takımlarının FC Bayern Münih’i 69-68 yenmesine yardımcı oldu. UNICS Kazan Rusya derbisinde Zenit St Petersburg’a 69-70 mağlup olurken, deplasmandaki tek galibiyeti gerçekleşti. Real Madrid konuk son şampiyon Anadolu Efes’i rahat bir oyunla 82-69’luk skorla devirdi. Geçen sezonun Final-Four takımlarının maçında AX Armani Exchange Milan, CSKA Moskova’yı mağlup ederken, CSKA pivotu Milutinov dizinden sakatlandı. AS Monaco, EuroLeague’deki ilk maçında Panathinaikos OPAP’ı mağlup ederek tarihe geçti. Fenerbahçe Beko yakın bir başka maçta Crvena Zvezda MTS’ye karşı zorda olsa 61-57 kazandı. LDLC ASVEL Villeurbanne, Zalgiris Kaunas’ı yendi, Olympiakos, Baskonia karşısında aynısını yaptı ve geçen sezonun finalisti FC Barcelona, ALBA Berlin’i 96-64 yenerek en büyük farkı yakaladı. Tüm maçlarda geçtiğimiz günlerde vefat eden efsane koç Dusan İvkovic için saygı duruşu yapıldı. İlk hafta da her iki takımımızın da henüz hazır olmadıkları görülse de sezonun başında bu durumun olabileceği ve ilerleyen haftalarda çok daha iyi oyunlar ortaya koyabilecek kapasitemiz olduğunu söyleyebilirim. İkinci hafta; Anadolu Efes İstanbul da CSKA Moskova, Fenerbahçe Beko ise Atina da Panathinaikos OPAP ile oynayacak. Ülkemizi temsil eden takımlarımıza iyi bir sezon diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X