Altan Kutucu
Altan Kutucu

Eurolegue’de çeyrek finaller başlıyor

Türkish Airlines Eurolegue’de nihayet sezonun sonuna gelindi… 30 haftalık müthiş mücadele sonunda çeyrek finaller bu hafta başlıyor. Önümüzdeki sene, 2 takım ilavesi ile 34 haftaya çıkacak mücadeleler, herkesin ilgi ile izlediği ve takip ettiği Dünya’nın en iyi 2.organizasyonu. 4’lü final bu sene 17-19 Mayıs’ta İspanya’nın Vitoria şehrinde yapılacak.

Çeyrek final eşleşmelerine gelirsek;

Kendi sahasında oynadığı tüm maçları kazanarak bu alanda bir rekora imza atan Fenerbahçe BEKO normal sezonu lider tamamladı ve geçen sezonun flash ekibi Zalgiris Kaunas ile eşleşti. Bu sezona istediği başlangıcı yapamayan Zalgiris, sonradan toparlandı ve son nefeste de olsa Play-off’a girmeyi başardı. Zalgiris’in kazanacağı 1 maçın bile başarı sayılabileceği eşlemenin 3-1 Fenerbahçe lehine olacağını tahmin ediyorum. Bugün İstanbul’da başlayacak seride 2. maç, 18 Nisan’da yine İstanbul’da. Sonraki iki karşılaşma 23 ve 25 Nisan’da Litvanya’da olacak. Eşitlik halinde son oyun 30 Nisan’da İstanbul’da oynanacak.

Normal sezonun 2.’si CSKA Moskova ise Baskonia ile eşleşti. Burada da favori CSKA ancak 4’lü finallerin evinde oynanacağı motivasyonu ile Baskonia’nın bu seriyi çok zorlayacağını tahmin ediyorum. Yine de kadro kalitesi ve tecrübesi ile CSKA bu eşleşmeden tahminimce  3-1 galip çıkacaktır.

Yine son şampiyon Real Madrid ve Panathinaikos  eşleşmesi bu platformdaki en çekişmeli geçmeye aday eşleşme. Saha avantajı ile belki Real Madrid bir adım önde olacak ancak seride her şey olabilir. Tahminim 3-2 bitecek bir seri gibi görünüyor.

En son seri ise yine bu yılın çok başarılı takımı ve eski yıllarını hatırlatır bir performans gösteren Anadolu Efes ile Barcelona kapışması da tam bir basketbol şöleni olacak. Yarın İstanbul da başlayacak seride Anadolu Efes’in saha avantajı bulunuyor ancak Barcelona’nın tecrübesi ve son haftalardaki formu bu seri için tahmin yapmayı çok zorlaştırıyor. Bence bu eşleşme 1 Mayıs’ta İstanbul’daki maç sonunda 3-2 skor ile bitecek gibi duruyor.

Çeyrek finallerde iki takımımız da turu geçerse birbirlerine rakip olacak ve dolayısıyla finalde bir Türk takımının oynaması kesinleşecek.

Normal sezonun istatistik liderleri şöyle:

Sayı: 1. Alexy  Shved( Khimki,14 maç oynadı) 23.29 – 2.Mike James (Milano) 19.83 – 3. Cory Higgins( CSKA) 14.92

Ribaund: 1. Vincent Poirier(Baskonia) 8.07 – 2. Nikola Milutinov(Olympiacos) 7.89 – 3.Arturas Gudaitis(Milano) 7.14

Asist: 1. Nick Calathes(Panathinaikos) 8.93 – 2. Alexy Shved( Khimki) 6.64 – 3. Mike James (Milano) 6.37

Verimlilik puanı: 1. Alexy Shved( Khimki)  23.21 – 2. Mike James (Milano) 20.23 – 3. Nikola Milutinov(Olympiacos)  20.04

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X