Altan Kutucu
Altan Kutucu

Eurolig de Play-off…

Köşe Yazısını Dinle

Olağanüstü bir Turkish Airlines EuroLeague sezonu ikinci aşaması yarın başlıyor.

Olympiakos (1) – Fenerbahçe Beko (8); 2018’deki şampiyonluk maçının rövanşın da Olympiakos Fenerbahçe’ye karşı saha avantajına sahip ve ligin en az sayı yiyeni olarak iyi bir savunma takımı, ayrıca sezonun sayı kralı ve ribaund ikincisi olarak ligi domine eden Vezenkov faktörüne sahipler. Sayısız senaryo ve Fenerbahçe’nin normal sezondaki düşüşünün (dokuz maçta altı mağlubiyet) ardından, sonunda oldukça beklenmedik bir eşleşme oldu. Yunan takımının dokuz maçlık iç saha galibiyet serisi sürüyor ve arka arkaya sezonları kaçırdıktan sonra ikinci yıl üst üste play-off’lara giriyorlar. 740 asist (maç başı 21.8) ile Eurolig’de bir sezonda en fazla asist yapma rekorunu ele geçirdiler. Fenerbahçe, geçen sezonu kaçırdıktan sonra play-off’lara geri döndü. Bundan önce, altı sezonda beş kez F4’e kalmıştı. Fenerbahçe; Eurolig Play-off’ların da deplasman galibiyet rekoru kıran iki takımdan biri (7-5). Sakatlığı olan Wilbekin ve Booker bir süre daha sahalardan uzak kalabilir, bu da serinin ilk iki maçını kaçırabilecekleri anlamına gelir ama Fenerbahçe’nin bunu kaldıracak derinliğe sahip bir kadrosu var. Koç’u, yardımcısı, 3 oyuncusu toplam 5 Yunanlının bulunduğu kadro ile bir Yunan takımının eşleşmesi, diğer yandan, Yunanlı başantrenörler İtouidis ile Bartzokas’ın her açıdan kıyaslanacağı çok ilginç bir seri olacak. Olympiakos’un normal sezondaki iki kolay galibiyetine rağmen (94-67 ve 74-93) bu seri hiçbir şekilde tipik bir 1-8 eşleşmesi değil. Bence seriyi 3-1 Olympiakos alır, ya da 5. maça gider ancak kazanan hangi takım olursa olsun F4’de 4-5 eşleşmesinden gelen takıma karşı kazanır ve Kaunas da finali oynar.

FC Barcelona (2) – Zalgiris Kaunas (7); Barcelona, 2019’dan bu yana play-off’a kalan ve evinde oynanacak F4’e yükselmeyi uman Zalgiris karşısında, arka arkaya üçüncü kez F4’e gitmeye çalışacak. Litvanya şampiyonunun son Dörtlü Finali 2018’deydi. Barcelona da; Kaunas’ın kahramanı Koç Jasikevicius ve Zalgiris sisteminin bir ürünü olan Eurolig’in Yükselen Yıldızı Rokas Jokubaitis liderlik ediyor ve 40.3 ile ligde en iyi üç sayı yüzdesine sahipler. Zalgiris’in forveti Rolands Smits, Barcelona’da dört sezon geçirdikten sonra geçen yaz kulübe katıldı. İki takım, son iki sezonun her birinde maçlarını paylaştı ve her seferinde ev sahibi takım kazandı. Bana göre bu seriyi; 3-0-veya 3-1 Barcelona geçer.

Real Madrid (3) – Partizan (6); Real, 8 sezon sonra play-off’a kalan Partizan ile oynuyor. Real, son beş F4’ün dördünde yer aldı, bu sezon 145 blokla ligin rekorunu kırdılar. (maç başı 4.3) Partizan 82.7 ile ligin en yüzdeli serbest atış atan takımı. İki takım normal sezonda iç saha maçlarını paylaştı. Real de Nigel Williams-Goss, kariyerine 2017-18’de Partizan da başladı. Obradovic, Madrid’de üç sezon geçirdi ve Los Blancos’u 1995 Eurolig tacına taşıdı. Şapkadan tavşan çıkaran Obradovic ve 17.763 seyirci ortalaması ile lig zirvesinde olan Stark Arena’nın atmosferi bu seriyi 5. maça taşıyabilir.

Monaco (4) – Maccabi Tel Aviv (5); İlk kez bir play-off buluşması olacak, Monaco; Eurolig’deki ilk yılında play-off’a ulaşmış ancak Olympiacos’a karşı 5. maçta kaybetmişti. Seride ev sahibi avantajına sahip Monaco bu sezon maç başına 10.7 ile ligin en az top kaybı yapan takımı. Maccabi ise son on yılda sadece ikinci kez play-off oynuyor. Sezon içinde Maccabi, Monaco’yu evinde 78-70 yenmiş ancak rövanşta 86-67 mağlup olmuştu. Mike James (16.3 sayı, 4.6 asist) ve Lorenzo Brown’in (16.5 sayı, 5.7 asist) performansları sonucu belirleyecek, bir başka 5 maçlık seri olacak gibi gözüküyor.         

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X