Altan Kutucu
Altan Kutucu

Eurolig’de play-off zamanı

Köşe Yazısını Dinle

Anadolu Efes’in son haftalarda rüzgârı arkasına alması ile umutlanıp ancak Bologna karşısında hayal kırıklığı yaşadığımız bu sezon ilk kez uygulanan Play-in aşaması sona erdi ve artık Play-off zamanı geldi.

Geçen sezonun izlenme oranı maç başına 8748 iken % 18 artışla rekor olarak 10.383’e yükseldi. 3 milyondan fazla seyirci oyunları bizzat izledi. 6 takım bu sezon mevcut biletlerinin en az yüzde 90’ını sattı.

Maccabi yaz boyunca 2023-24 sezonu için tüm sezonluk biletlerini sattığını açıklamıştı ancak açılış gecesinde 10.559 kişilik bir seyirci önünde oynadıktan sonra evindeki tüm maçlarını Belgrad’a taşımak ve seyirci olmadan oynamak zorunda kaldı.

Partizan 19.916 ve % 99 ortalama seyirci ve doluluk oranıyla ligin lideri oldu. Doldurma oranındaki diğer en iyi takımlar Zalgiris (%96), Bayern (%95), Olympiacos (%94), ASVEL (%94) ve Bologna (%90) oldu. Lig ortalaması olan %82’lik doluluk oranı, bir önceki sezona göre %2’lik bir artış gösterdi.

Yedi kulübün maç başına ortalama 10.000’den fazla seyircisi vardı, tüm maçları 3.000.841 kişi ile önceki sezona göre 300 bin daha fazla taraftar izledi.

 

Normal sezonun en iyi iki takımı Real Madrid ve Panathinaikos 23 Nisan Salı ve 25 Nisan Perşembe günleri serinin 1. ve 2. maçlarını oynayacak. Yeşiller, ilk Play-in’i kazanan Maccabi’yi ağırlayacak. Los Blancos da ilk iki play-off maçında Real Madrid, Play-in’i geçen son takım Baskonia ile karşılaşacak. Diğer eşleşmeler de ise, çarşamba ve cuma Monaco ve Barcelona da Monaco-Fenerbahçe Beko, Barcelona-Olimpiacos kapışacaklar.

Play-off’ların ilk haftasındaki tüm deplasman takımları, ikinci haftada en az bir maça ev sahipliği yapacak.

Eurolig Hakem Direktörü Daniel Hierrezuelo, her iki aşamada görev alacak hakemleri, 34 maçlık normal sezondaki performanslarına dayanarak seçti. 15 farklı ülkeden gelen 28 hakem içerisinde ülkemizi başarıyla temsil eden Emin Moğulkoç da yer alıyor. 24’ünün daha önce Eurolig Play-off tecrübesi bulunurken, Jordi Aliaga, Ioannis Foufis, Rain Peerand ve Arturas Sukys ilk kez play-off’lara çıkacak. Berlin’de oynanacak F4 için benim tahminim; Real Madrid, Panathinaikos, Fenerbahçe Beko, Olympiacos, herkese iyi seyirler diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X