Altan Kutucu
Altan Kutucu

“Extra” hafta sonu!

Köşe Yazısını Dinle

Geçen yılın Eurocup finalisti ile Eurolig şampiyonu arasındaki pazar günkü maç kapalı gişe oynandı, seyredenlerin hop oturup hop kalktığı tam bir heyecan fırtınası yaşandı. Hafta içi 2 zor Eurolig maçı oynayan ancak ligde 3 takım çıkaracak kadar geniş kadrosu olan Anadolu Efes ve dar rotasyon ile oynayan ve önemli bir uzun silahı sakat olan Frutti Ekstra Bursaspor’un mücadelelerinde kalite varmıydı? Maalesef yoktu. Bu seviyeye yakışmayacak hatalar çoktu. Ayrıca bu seviye ayarında olmayan hakem yönetimi vardı. Özellikle Anadolu Efes isminden etkilenerek verilen bazı kararlar maç sonunu krize soktu.

Frutti Extra Bursaspor 10 sayı ve üstü galibiyet ile bitirebileceği maçı, sonu tam bir kâbus içinde 88-86 zor kazandı. Burada koç Alimpijevic’in de bazı hataları olduğunu söylemek lazım, zira son 4 dakikada 12 sayı öne geçip yakalanan ivme ve takımın coştuğu ortamda, kötüleşen oyuna müdahale edemedi ve bu sezonun en güvendiği tarafı savunmada arka arkaya bomboş 3 şuta izin vererek oyunun sonunu bu hale getirdi. Burada yapacağı bir veya iki savunma değişikliği ile maç sonu rahat geçebilirdi.

Onuralp yine harika iş çıkarırken (21 sayı, 8 ribaund) hep bahsettiğim top kullanma tercihi hatasından az daha maçı kaybettiriyordu. Kullanmaması gereken topu yine yanlış bir tercih ile erken kullandı. Tecrübe kazandıkça bu yönünü de muhakkak geliştirecek ve maksimum katkı verecek. Diğer yandan Ahmet; Auguste’nin olmadığı bir oyunda çok çok ekstra oynayarak (17 sayı, 11 ribaund) transferinin ne kadar doğru olduğunu adeta kanıtladı. 24 sayı atan Clemmons ve 16 sayı ile oynayan Needham takıma sayı olarak önemli katkı verdiler. En son alınan Sindarius Thornwell ile takımın rotasyonu rahatlayacak gibi görünüyor. Anadolu Efes’te 28 sayı atarak oyunu domine eden Clyburn ve 20 sayı ile direnen Beaubois’in çabaları yetmedi. Lig de zirvede şu anda 2 yenilgisiz takım var Fenerbahçe Beko ve Frutti Extra Bursaspor, daha söyleyecek başka bir söz şimdilik yok.

Avrupa da aldığı kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Tofaş; cuma günü İzmir de ligde iddialı ve süper yıldızı McCollum’un 24 sayısı ile direnen Karşıyaka’yı 83-72 yenerek ‘ben de varım, beni unutmayın’ mesajı verdi. Bu galibiyetin play-off sıralaması için ne kadar önemli olduğunu ilerde daha çok anlayacağız. Yaptığı transfer yanlışlarını çabuk anlayıp Milaknis ve Thomspon takviyeleri olaya müdahale açısından iyi hamleler ancak bu hatalı transfer tercihleri son 2-3 yıldır takımın bütçe ve diğer dengelerini epeyce sarsmaya başladı.

Maça gelirsek; 2020-21 sezonu Eurocup finali MVP’si Rob Gray’i alarak bu oyuncudan büyük beklenti içine giren Tofaş’ta Gray; hatalı top kullanma tercihleri ile kaybettirdiği Konya maçı sonrası İzmir’de KSK’yı adeta denize dökerek beklentilere cevap verdi (32 sayı, 7 ribaund), artık üstüne koyarak devam etmeli. Bu galibiyette; Braimoh; 16 sayı, 12 ribaund, Ennis; 18 sayı ile pay sahibi oldular. Bu takıma, Bursa’da 26 Ekim Çarşamba günü Szombathely maçı ile desteğimizi arttırmalı ve salonu doldurmalıyız. Zira eski günlerdeki Tofaş için bu destek çok önemli.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X