Altan Kutucu
Altan Kutucu

Final serisi nasıl geçer?

Köşe Yazısını Dinle

BSL Final serisi bu akşam start alıyor. Normal sezon lideri Fenerbahçe Beko ile yarı finalde Galatasaray Nef karşısında çok zorlanan Anadolu Efes karşılaşacak.

Bu sezon da, geçen yılki gibi final 5 maç üzerinden oynanacak ve 3 maç kazanan şampiyon olacak.

Takımlara artı, eksileri ile bir bakalım;

Fenerbahçe Beko;

Artıları: Efes’e göre çok daha dinlenmiş olarak sahada olmaları, sezon içindeki Eurolig hüsranı ve BSL’de 2018’den bu yana şampiyon olamamalarının ekstra motivasyonu, saha avantajı ve maçın içine giren etkili seyircisi… Kısalarda, Micic’in sakatlık durumu sonrası, DeColo, Henry ve extra olarak katkı veren İsmet’in daha ağır basması. Uzunlarda, Vesely, Booker ikilisi kırılgan Pleiss ve yaşı ilerlemiş Dunston karşısında eşit gibi görünse de uzayan serinin Fenerbahçe uzunlarını daha avantajlı hale getirebileceği, Şehmuz, Melih, Guduric ve Metecan hücum sahasında rakiplerinin form durumuna göre üstün görünmeleri.

Eksileri: Koç Djordijevic’in koltuğunun sallanması (bu ters bir etki de yaratabilir, bana göre bu kadar çabuk vazgeçmek hata, önümüzdeki sezon da devam etmeli), Vesely’nin hakemler ve rakiple gereksiz uğraşıp erken fauller yaparak sahada az kalması, Pier’in sakatlığının son durumu, oynarsa da maç eksiği. Bu sezon oynanan 5 maçın 4’ünü Anadolu Efes’in kazanması, bu sene çok yakın maçları basit hatalar ile kaybetmeleri, seneye DeColo ve Vesely’nin büyük ihtimalle devam etmeyecek olmaları ve bunun dile getirilmesi.

Anadolu Efes;

Artıları: Avrupa’da çok zor bir sezon sonrası alınan 2. kupa ile özgüvenlerinin tavan yapması ve uzun zamandır beraber oynamaları. Larkin, Micic gibi Avrupa’nın hiçbir takımında olmayan Winner oyunculara sahip olmaları, bu sezon rakibe karşı yüzde 80 galibiyet üstünlükleri, Braynt gibi form grafiği devamlı yükselen bir oyuncunun olması, en azından ilk maçta oynaması zor görünen Micic’in yerine Milli oyuncu Buğrahan’ın çok kritik noktada katkı verme ihtimali. Maç sonlarını rakibe göre çok daha iyi oynamayı becerebilmeleri.

Eksileri: Eurolig finali sonrası 2 hafta içinde 5 sert maç oynamaları ile mental ve fiziksel olarak aşırı yorgunlukları. Alınan ikinci Avrupa kupası sonrası BSL’ye konsantrede zorluk çekmeleri. Micic’in yarı final son maçında sakatlanması ve durumunun belirsizliği. Sadece Larkin ile hücum etmelerinin ve düzenlerinin değişmesinin zorluğu, Dunston ve Singleton’un tecrübe avantajı yanında fiziksel olarak çok yıpranmış olmaları, Simon’un sezonu kapatması, Beabois’in sakatlık sonrası formsuzluğu ve maç eksiği, Türk oyunculardan Fenerbahçe kadar katkı almamaları, saha ve seyirci avantajında rakiplerinin üstün olması.

Bu öngörüler ile şampiyonluk için Fenerbahçe Beko’yu ben biraz daha avantajlı olarak görüyorum. Hakemlerimizin de çok dikkatli ve adil maç yönetmeleri dileğiyle, güzel bir final serisi izleyeceğimizi umuyorum.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X