Altan Kutucu
Altan Kutucu

Finalin adı kondu…

Köşe Yazısını Dinle

Turkish Airlines Euroleague’de cuma akşamı oynanan 2 yarı final maçı adeta nefes kesti. Yarı finalde Anadolu Efes, CSKA karşısında 89-86 kazandığı maça harika başladı. Zaten ülkemizde oynadığı maçlardaki form durumunun zirve yapması ile bu performansı beklenen takımımız maç içerisinde 21 sayıya kadar çıkardığı farka rağmen son çeyrekte aynen Real Madrid serisinin 3. ve 4. maçlarında olduğu gibi durdu ve fark hızla erimeye başladı. 27 sayı ile oynayan William Clyburn’ü durduramayan takımımız maçın son topa kalmasına engel olamadı. Maç boyunca içeriyi forse eden ve başarılı olan Clyburn son topta üçlük atıp kahraman olmak istedi. Halbuki iki sayılık kullanıp maçı uzatmaya götürseler geriden gelen ve ivme kazanan takım olarak finale kalmaya daha yakın takım CSKA idi.

Anadolu Efes’te Larkin enteresan şekilde mutsuz ve formsuz. Bu da Koç Ergin Ataman’ı çok zorluyorb. Oynatsa dert oynatmasa başka dert. Sezonun MVP’si seçilen ve bu maçta da 25 sayı, 6 asist yapan Micic’e olan son zamanlardaki ilgi mi, yoksa başka özel nedenler mi? Larkin’i bu noktaya getirdi bilinmez ancak final de yapacağı katkı çok önemli olacak. Diğer yandan 19 sayı, 8 ribaunt ile Sertaç ve 15 sayı ile Beabois müthiş oynadılar. Bir diğer oyuncumuz Moerman’ın da bu sertlikte biraz zayıf kaldığı ortaya çıktı. Bu arada oyunu adeta sokak basketboluna çevirip her aldığı topta içeri giren ve sayı bulan Clyburn’e bir çözüm bulunamaması takımımızdaki en büyük eksikti, en azından ikili sıkıştırmalar ile oyunda daha az etkili bir oyuncu risk edilebilir ve maç son topa kalmazdı.

Diğer yarı final ise adeta bir basketbol şöleniydi, bir oraya bir diğer tarafa giden maçta son çeyrekte 8 sayı öne geçen Milano yakalandı ve son topta 84-82 Barcelona kazanarak finale adını yazdırdı. Barcelona da 21 sayı, 6 ribaunt ile oynayan Mirotic ve 41 yaşındaki Paul Gasol’un 10 sayılık katkıları müthişti. Son topu baskete çeviren Higgins’i de unutmamak lazım. Milano da Punter’in 23 sayılık katkısına yazık oldu. Koç Messina’nın da çok başarılı bir maç yönettiğini söyleyebiliriz.

İşte F4 dedirtecek iki yarı final sonunda oynanan oyunun sertliği, yöneten hakemlerin bu sertliğe müsaade etmeleri ülkemizde maç yöneten hakemlerimiz için çok önemli mesajlar içeriyordu. Bu akşam Anadolu Efes ve Barcelona arasında müthiş bir final izleyeceğiz. Ligin en iyi savunma yapan takımı Barcelona ve Larkin belirsizliği hariç formunun zirvesinde bir Anadolu Efes, bu sezonun en iyi ilki takımı son maça kadar geldi. Keyifli bir final izlemek ve ülkemize bir Euroleague kupasının daha gelmesi dileğiyle Anadolu Efes’e bol şanslar diliyorum.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X