Altan Kutucu
Altan Kutucu

Formatlar değişti…

Köşe Yazısını Dinle

Eurolig yönetimi nihayet basketbol kamuoyunun isteklerine bir cevap verdi ve format değişikliğine gitti.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko ile yer aldığımız Eurolig’de 9 ve 10. takımlara da bir şans doğdu ve play-in sistemi getirildi.

Normal sezonu 7-10 arasında tamamlayan 4 takım play-off’ta son 2 yer için şöyle oynayacaklar;

7 ve 8. takımlar; 7. takımın sahasında tek maç oynayacak ve kazanan normal sezonu 2. bitiren takım ile eşleşecek. 9 ve 10. takımlar; 9. takımın sahasında tek maç oynayacak, kazanan 7-8 mağlubunun sahasında tek bir maç oynayacak ve kazanan normal sezon lig lideri ile eşleşecek. Yani lige 3 maç ilave edilmiş ve fazladan 2 takıma şans verilmiş oldu.

İki sezon öncesi finalisti Bursaspor’un başvurmadığı (FİBA Şampiyonlar Ligi’ne başvurdu) Eurocup’ta ise çok adaletsiz olan ve herkesin şikâyet ettiği sistem bir nebze olsun düzeltildi ve şöyle oldu;

12 takımlı iki grup olacak. İlk 6’lar bir üst tura çıkacak, ilk 2’ler direkt çeyrek finale kalacak. Kalan 8 takım tek maçlı eleme ile devam edip çeyrek finallerde yine tek maç olacak. Yarı final ve finalde ise üç maç üzerinden oynanacak. Yani burada play-off’u geçen sezon 16 takım oynarken, bu sayı 12 takıma indi. İlk turlarda sistem geçen seneki gibi devam ederken, en son iki aşamada 3 maç olup, 2 maç kazanan turu geçecek. Bu kupada da ülkemizi; Beşiktaş ve Türk Telekom temsil edecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X