Altan Kutucu
Altan Kutucu

Geçen hafta neler oldu?

Köşe Yazısını Dinle

Turkish Airlines Euroleague’de çeyrek final serileri devam ediyor. İlk Final-Four takımı, Fenerbahçe Beko’yu 3-0 ile süpüren CSKA Moskova oldu. Bu sonuçta pek çok etken vardı. En başta Fenerbahçe koçu Kokoskov’un Covid olması ve 3 maça da çıkamaması, ilk iki maçta Vesely’nin sakatlığından dolayı oynayamaması çok etkili oldu. En skorer oyuncusu Mike James’in kadro dışı olması ve ligin ribaunt kralı Militinov’un sakatlığı sonrası sezonu kapamasına rağmen CSKA tecrübesi ile turu geçmesini bildi. Fenerbahçe de takımın başında yer alan asistan koç Erdem Can hiç sırıtmadı, elinden geleni yaptı ancak ilk iki maçtaki direnme ve iyi oyun bu seviyelerde bir yere kadar yeterli olduğu ve bu aşamada çok daha ekstra şeyler yapılması gerektiği ortaya çıktı. (3 maçta CSKA da; Clyburn 21 sayı, Fenerbahçe de; De Colo 19.33 sayı ile dikkat çektiler.)

Diğer bir eşleşmede Anadolu Efes adeta ayağına sıktı ve evinde oynadığı ilk iki maçtaki çok rahat aldığı galibiyetler sonrası Real Madrid ile İspanya da oynadığı, üstelik uzunu Tavares’in olmadığı iki maçta da 15 sayılar civarı öne geçtiği oyunları anlaşılamaz bir şekilde son periyotlar daki düşüşler sonucunda kaybederek serinin 2-2 olmasına engel olamadı. Bu sonuçlarda baş sorumlu benim kanımca Koç Ergin Ataman’ın kırılma anlarında oyuna müdahalelerde geç kalması ve alışık olduğumuz agresif tarzının uzağında maçı yönetmesi idi. Bu dört maçta Anadolu Efes’de en istikrarlı oyuncu olarak Rodrigue Beabois (17.75 sayı) ve Micic’in (17 sayı) performansları öne çıktı. Real de ise Garuba’nın oyunu dikkate değerdi. Serinin son maçı bugün İstanbul’da oynanacak.

Çeyrek finallerde en sürpriz sonuç ise normal sezonun lideri Barcelona ile son anda ilk sekize kalan Zenit eşleşmesinde durumun 2-2’ye gelmesi ve eski takımına karşı onur mücadelesi veren Kevin Pangos (4 maçta 18.5 sayı, 6.5 asist) önderliğinde Zenit’in müthiş direnci idi. Son maç bugün İspanya’da oynanacak. Son eşleşmede ise tahmin ettiğimiz gibi Milano ve Bayern serisi de çok yakın ve kıran kırana mücadeleler sonrası 2-2’ye geldi ve son maç yine bugün Milano da. (Bayern de: Baldwin 15.5 sayı, 4.5 asist, Milano da: Delaney 16.25 sayı ile öne çıktılar). Köln’de yapılacak Final-Four’da; CSKA Moskova – Anadolu Efes-Real Madrid galibi ile, FC Barcelona-Zenit galibi ise Milano-Bayern galibi ile final için oynayacak.

Diğer taraftan EuroCup finalinde Monaco, UNICS Kazan karşısında iki maçı da 89-87 ve 86-83 kazanarak şampiyon oldu. Her iki takım da önümüzdeki sezon Euroleague’de mücadele edecek. Son olarak; izleyenler görmüştür, Rusya’da St.Petersburg ve Kazan’da oynanan maçlarda tribünlerin tamamı seyirciler ile doluydu. Buradan anlayacağımız; ülkemize de yakın zamanda geleceği söylenen Rusların Sputnik V aşısı bu işin çözümü olmuş diye düşünmeden geçemedim, darısı başımıza.

Tekrar görüşmek üzere.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X