Altan Kutucu
Altan Kutucu

Görev tamamlandı!

Köşe Yazısını Dinle

Anadolu Efes için bazı soru işaretleri ile başlayan 2019-2020 sezonu, maçlar devam ettikçe keyifli hâle bürünmüştü. 25 yıl önceki “Efes ruhu” geri gelmişti. Her maç haftası yaklaştıkça heyecan biraz daha arttı. 31 Ekim’de oynanan ve kaybedilen Panathinaikos maçı sonrasında koç Ergin Ataman, Micic’i sert bir dille eleştirdi. Kimilerine göre bu eleştiri, yolunun NBA’e doğru gittiği düşünülen Micic’in sezon sona ermeden bile takımdan ayrılmasına neden olabilirdi, ancak bir hafta sonra Olympiakos’a karşı alınan galibiyette Micic yine başroldeydi. Lacivert beyazlılar, 20 Aralık’ta oynanan CSKA Moskova maçına kadar fire vermeden geliyor ancak OAKA’dan beri ilk kez mağlup oluyordu. CSKA maçının ardından soyunma odası Ergin Ataman’ın sert uyarıları ile çınlarken devamın da senaryo değişmiyordu. Anadolu Efes o maç sonrasında Maccabi deplasmanı hariç oynadığı her maçı kazandı.

Maçların öncesinde Sertaç Şanlı’nın sahaya çıkan ilk isim olup ip atlaması, Larkin’e olan ilgi, Micic’in kulaklıklarını takıp kırmızı veya siyah çizgili mavi ayakkabılarıyla diplerden üçlük atması, Ergin Ataman’ın her aksiyon için bir reaksiyon veren teknik detayları, saha içindeki göz kamaştırıcı performansın örnek alınan bir saha dışı kültürle birleşmesi, Anadolu Efes bu sezonu yüksek ihtimalle kürsünün tepesinde bitirecekti. Her anlamda daima rakiplerinin bir adım önlerinde oldular. Liderlik koltuğuna oturuldu, önce play-off’a ardından Lanxess Arena’daki kürsünün en tepesine doğru gidiliyordu ki, mart ayında bütün dünyada etkisini hissettiren korona salgını, Euroleague’de sezonun askıya alınmasına neden oldu. 25 Mayıs’ta sezon herhangi bir şampiyon ilan edilmeden iptal edildi. Elbette herkesin sağlığı önemli fakat NBA, Futbol Şampiyonlar Ligi gibi büyük organizasyonlara göre erken alınan bu karar büyük hayal kırıklığı yarattı. Bu müthiş hikâyede ne yazık ki yarıda kaldı.

Neyse ki bu hikâyeyi tamamlamak için yıllarca beklenilmesine gerek kalmadı. Anadolu Efes büyük beklentilerle başladığı 2020-21 sezonunun ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan bir performans gösterse de ligin ikinci yarısında ritmini buldu ve yükselen form grafiğiyle birlikte 22 galibiyet, 12 mağlubiyet ile ligi 3. bitirdi. Lacivert beyazlı takım, play-off çeyrek finalinde İspanyol devi Real Madrid ile eşleşti. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan 5. maçta Real Madrid’i devirerek seriyi 3-2 kazandı ve tarihinde 4. Kez Dörtlü Final’e kalmış oldu. Köln’deki yarı finalde CSKA Moskova zor da olsa geçildi ve 2021’in 30 Mayıs günü oynanan final ile sonunda beklenen ve hak edilen şampiyonluk Barcelona’ya karşı kazanıldı. Korac kupasından 25 yıl sonra bu kez Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanan Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’nun ardından Euroleague’de şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı oldu.

Anadolu Efes’te Sırp oyuncu Vasilije Micic ile Shane Larkin, sezonda en skorer oyuncular olarak dikkat çektiler. Sergilediği performansla Avrupa Ligi’nde sezonun en iyi 5’ine seçilen, sezonun ve F4’ün MVP si Micic; 16,3 sayı, 4,8 asist ile oynarken, sezonun en iyi ikinci 5’inde yer alan ABD asıllı Türk oyuncu Larkin ise; 15 sayı, 4,2 asist ribaunt ile oynadı. (Bu ikili final maçının da en iyi iki oyuncusu seçildi.) Beaubois ile Simon‘un yanı sıra bu sezon dikkatleri üzerine toplayan, Real Madrid ile oynanan son maçta Avrupa Ligi kariyer rekoru kıran Singleton ve başarılı performansı sonrası geçtiğimiz hafta Barcelona ile anlaşan Sertaç Şanlı önemli katkı verdiler.

Devam eden süreçte F4 sonrasında oynanan Türkiye Basketbol Süper Ligi finalinde basketbol severlere büyük hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe Beko’yu adeta denize dökerek 3-0 ile süpüren Anadolu Efes 15. Lig şampiyonluğunu kazanarak sezonu harika bir şekilde noktalamış oldu. Bizlere de emeği geçen herkesi canı gönülden kutlamak kaldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X